Jégkorong

2014.05.04. 16:35

Dunaújváros hokivébét rendezne

Dunaújváros - Elképzelhető, hogy 2015-ben jégkorong-világbajnokságot rendeznek Dunaújvárosban.

Agárdy Csaba

Mint minden évben, az idén is az A-csoportos jégkorong-világbajnokságon, amelynek hivatalos neve TOP divízió, döntenek a nemzetközi szövetség illetékesei arról, hogy a jövő évi világbajnokságokat hol rendezik meg. Ez alól csak az A-csoport a kivétel, ebben az osztályban már évekkel előre kiosztották már a rendezés jogát. A magyar felnőtt válogatott a divízió I/A-ban szerepelt és valószínű, hogy Lengyelországban, Krakkóban szerepel majd jövő áprilisában, mivel Donyeck pályázik még arra, hogy házigazda lehessen, de az ukrán válság miatt nehezen elképzelhető, hogy rájuk voksolnának az illetékesek.

Dunaújváros is szeretne világbajnokságot rendezni, méghozzá a juniorok divízió I/B-s vébéjének szeretne házigazdája lenni. A magyarok közül még Debrecen szeretne házigazda lenni, ők az ifjúsági divízió I/A-s világbajnokságot bonyolítanák le. Döntés május végén várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!