Jégkorong

2016.03.06. 19:59

Egyszeri és megismételhetetlen - Ezrek ünnepelték pénteken este Dunaújváros legnépszerűbb bajnokcsapatát

Dunaújváros - Több ezren vették elő a régi szurkolói daloskönyvet pénteken este a jégcsarnokban: ros-ros-ros, Dunaújváros... Visszapillantás.

Szabó Szabolcs

- Egyszer volt Budán kutyavásár - így foglalta össze a jubileumi gálamérkőzés lefújását követően a tapasztalatokat Tokaji Viktor, aki úgy vélte, nem véletlen, hogy ismét sok ezren voltak kíváncsiak az egykori bajnokcsapatra, hiszen a húsz évvel ezelőtti siker valóban történelminek nevezhető.

- Mi a titok? Semmi. Egyszerű újvárosi gyerekek voltunk, akik elkezdtek jégkorongozni és ez lett belőle. A meccsekre jöttek barátok, rokonok, ismerősök és az ő ismerőseik. Így alakult ki egy tábor, ami akkor rengeteget jelentett. És hát ezen a péntek esti fantasztikus meccsen is láthattuk, hogy ez a város nem felejtette el, mi is történt két évtizeddel ezelőtt. Őszintén szólva, amikor a szervezők megkerestek, nem hittem volna, hogy megtelik a csarnok. Mi a srácokkal bő kétezer nézőre számítottunk. Erre tessék. A maiaknak annyit kívánok, hogy éljék át egyszer pályafutásuk során ezt a szeretetet, amit ma mi itt kaptunk - fogalmazott lapunknak Erdősi Péter.

- Gondban lennék, ha meg kellene mondanom, hogy mikor játszottunk ennyi ember előtt. Ősfradistaként is be kell vallanom, megkönnyeztem ezt a jubileumi mérkőzést. Egyrészt kiemelt köszönet azoknak a ferencvárosi szurkolóknak, aki ide is elkísértek bennünket, másrészt a helyi tábornak, hiszen vastaps fogadott minden Fradi játékost is. A meccsről szólva, mindent megpróbáltunk, Berényi remekül védett, úgy érzem izgalmassá tettük ezt a gálameccset, amely természetesen az újvárosi hoki ünnepe. Köszönjük, hogy itt lehettünk és további minden jót a helyi jégkorongsportnak - mondta el a lefújást követően Hudák Gábor, az FTC ikonja.

Pénteki lapzártánk után a két gárda együtt vacsorázott, majd következett az értékelés, e szakágban pedig - mint mindig - a szurkolók álltak helyt.

- A magyar jégkorongsportnak nagyon nagy szüksége van egy erős újvárosi bázisra. A felnőtt csapat eredményei természetesen változhatnak, de itt Kercsó vezetésével anno egy fellegvár épült, amelyet sok remek hokipártoló és szponzor továbbfejlesztett. Kívánom, hogy a jövőben is legyenek ilyen sikeresek - fogalmazott lapunknak a magyar hoki egyik nagy öregje Pásztor György úr. Mit lehetne ehhez hozzáttenni: Aki ugrál, újvárosi, hej, hej!

20 éve nem élt át hasonlót

- Őszitén szólva remekül mozogtak a srácok, néha már igazi jégkorongot láthattunk a pályán - értékelt nevetve és könnyeivel küszködve a legendás hokipápa, Kercsó Árpád, aki személyekre bontott értékeléssel is szolgált.

- Merényi fénykoránt idézte, Erdősi gólját pedig mintaszerű akció előzte meg. Berényi végig magabiztosan teljesített a kapuban, míg a szomszéd oldalon a klasszis Szuper Levente adott támaszt a Fradi játékának. Ezúton is köszönöm a dunaújvárosi közönségnek a lelkes buzdítást, húsz esztendeje nem éltem át hasonlót.

 

Nézőszámok, több szemszögből

Ferencvárosi szurkolókkal megerősített ezrek köszönték meg a helyi utánpótlás valóban látványos és tempós bemutatóját a nagy rangadó előtt a dunaújvárosi jégen. Sokat látott szurkolók előtt is néha rejtély, miért is nem telik meg a fontosabb meccsekre a helyi csarnok? A gálapéntek azonban bőven adathat reményt arra, hogy a tehetséges fiatalok ismét telt ház előtt verhetik majd meg a Volán, a Miskolc, vagy épp a Ferencváros legjobbjait. Reméljük a jövőben így lesz!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!