Jégkorong

2014.12.21. 21:35

Ez komoly csapás

Dunaújváros - Véget ért a divízió I/B-s világbajnokság Dunaújvárosban, nagy magyar csalódással. Az utolsó mérkőzésen 5-1-re kikapott Japántól és ezzel egy csoporttal lejjebb csúszott.

Agárdy Csaba

A mérkőzéseket sokan tekintették meg és igen komoly fájdalommal távoztak a Japán ellen elvesztett mérkőzés után. A lelátón ott volt Kercsó Árpád is, aki generációkat nevelt fel magyar jégkorongban. Talán érdemes meghallgatni az ő véleményét az egyhetes világbajnokságról.

Kercsó Árpád: - Ha tippmix lenne, magyar csapatot ilyen tudatosan nem lehetne megveretni, mint ahogy Chernomaz megtette a válogatottunkkal. Le volt butítva a csapat, nem volt összjáték. Ezzel a letámadós-ütközéses játékkal tönkreverte a csapatot fizikailag, így nem maradt erejük a védekezésre. A keretösszeállítással nincs gond, jó játékosokat hívott be, csak a játékosok nem a helyükön játszottak. A dunaújvárosi Szepessy Máténak itt kellett volna lennie ebben a csapatban. Formán kívül volt a társaság. Nem klubsorokat állított össze. Ötpercenként cserélte a játékosokat, épp csak a mezőnyjátékosokból nem csinált kapust. A sorok összetételében láttam a nagy hibát a nyitott védekezés mellett. Nem összeszokott sorokat játszatott. Emberelőnyben is összevissza csinálta a sorokat.

Kercsó Árpád véleménye szerint megfelelő taktikával ennek a csapatnak nem kiesni, hanem legalább a második helyen kellett volna zárni ezt a tornát.

Hogy valami nem működött, Kercsó mester mondatai mellett bizonyítja Kovács Zoltánnak, a szövetség főtitkárának a vb utáni egyetlen egy mondata, amikor csak annyit mondott: ez nagy csalódás!

Kercsó Árpád szavaira érdemes odafigyelni, mert ritkán beszél jégkorong ügyben butaságot. Nem nagyon szoktam szakmai ügyekbe belefolyni, de szerintem valakinek már végre fel kellene vállalnia, hogy ki, miért szerződtette a magyar jégkorongot igen komoly pénzért semmibe vevő Rich Chernomazt. Játékosok félelemtől telve, csak baráti beszélgetések közben mondják el, hogy mennyire lenézi a magyar jégkorongot, mennyire nem tiszteli a magyar jégkorongozókat. Ez azért érdekes, mert Kanadában mindenki tiszteli azt, aki csak ránéz egy jégkorongra.

Nem biztos, hogy nekem kellene itt bármilyen szinten okoskodni, de a magyar jégkorong válogatott szinten Rich Chernomazzel halálra van ítélve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!