Jégkorong

2015.11.27. 21:01

DAB: ezúttal nem sikerült a bravúr

Debrecen – A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói úgy utaztak el Debrecenbe, hogy folytatják az utóbbi idők jó játékát, és idegenben a Debrecent is legyőzik. Ezúttal viszont elmaradt a bravúr.

Agárdy Csaba

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 8-3 (4-1, 1-2, 3-0)

Debrecen, 400 néző. Vezette: Halassy, Gangel, Sipos, Pálkövi.

Debrecen: Borodin – Hetényi P. (1), Kunaev 2 (1), Könczei 1 (2), Saluga (2), Berta 3 (1) – Csíki, Emanuelsson (1), Hári (3), Kaskov 2 (2), Toshin (1) – Wéber, Kovács, Vincze, Dancsfalvi (1), Vaszjunyin (1) – György, Izsák, Barabás. Edző: Jevgenyij Muhin.

DAB: Lindoff – Rasulov, Smith, Peterdi (1), Vazan, McCann – Lencsés, Hruby, Németh (2), Busbacher 2 (1), Odnoga – Pál, Léránt, Szepessy B., Revák 1, Magosi – Mátyásy, Nagy. Edző: Lee Gilbert.

Az utóbbi fordulókban a Debrecen bukdácsolt, míg a DAB egyre jobban játszott. A legutóbbi két fordulóban előbb hazai pályán a tabellán második MAC-tól 5-4-re kapott ki hosszabbításban, majd a harmadik helyezett Fehérvárt verte meg idegenben 4-2-re. A debreceniek mellett tegnap leginkább az szólt, hogy tavalyi sikeredzőjük, az orosz Jevgenyij Muhin visszatért a KHL-ből. A mérkőzésen kiderült, hamar összekapta a debrecenieket.

A hajdúságiak ugyanis már a 11. percben 2-0-ra vezettek, és 4-1-gyel zárták az első harmadot. A dunaújvárosiak reményeit Busbacher hozta vissza, aki a második játékrészben négy perc alatt két gólt lőtt (4-3). A folytatásban azonban már csak a debreceniek szereztek gólt, és végül magabiztosan 8-3-ra nyertek.

Az Acélbikák vasárnap újra pályára lépnek 18.15 órai kezdettel a MAC Budapestet fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!