Jégkorong

2015.04.12. 18:38

Felkészülésnek remek volt - Vezetett, de kikapott Szlovéniától a magyar csapat

Az Ausztria elleni két győzelem után harmadik, egyben záró felkészülési mérkőzésén kikapott az olimpiai 7. helyezett Szlovéniától a Divízió I/A-s világbajnokságra hangoló magyar jégkorong-válogatott.

Bobory Balázs

Ha így játszik a magyar csapat a krakkói vb-n, kiesési gondja nem lesz, sőt, álmodozhat akár a dobogóról is.

A mieink a bombaerős Szlovénia ellen is kitettek magukért, az összecsapás ide is, oda is eldőlhetett volna, végül a mérkőzésbe fokozatosan beleerősítő vendégek nyertek, de mint tudjuk, most nem az eredmény a legfontosabb, hanem a mutatott játék, az meg nem volt rossz, sőt...

Banham Frank a tőle megszokott lelkesedéssel, vehemenciával vetette magát a játékba
Fotó: Kricskovics Antal

Kiválóan kezdett az első harmadban a magyar válogatott. Az álmoskás vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni a mieinkkel, főleg a Sofron-Sarauer-Kóger, illetve a Banham-Hári-Bartalis támadótrió volt elemében, csak úgy cikáztak a házigazdák a szlovénok között, akik többször is beszorultak. A 6. percben csodás emberelőnyös játék végén szerzett vezetést a magyar együttes, Bartalis, Hári és Sebők dugta el a korongot, és a háromszögelés végén utóbbi húzta be a mattot, 1-0. Maradt lendületben a házigazda, nem sokkal később Sofron villant, és máris újra lehetett örülni, 2-0. Kiválóan játszottak ebben a játékrészben a mieink, és ebbe csak minimálisan rontott bele a 16. percben Urbas lövése, amely Sebők korcsolyáján szerencsétlenül megpattanva jutott a Rajna hálójába, 2-1.

Az első pihenőt követően nagyobb sebességre kapcsolt a szlovén alakulat, és a középső játékrész első felét nagyon megnyomta. Rajna Miklós többször is bravúrosan avatkozott játékba, de a bekkek is önfeláldozóan dolgoztak. A 30. percet követően fordult a kocka, jöttek a magyar helyzetek, de nem sikerült élni a lehetőségekkel, emberelőnyökkel és ez megbosszulta magát. A harmad hajrájában Urbas kapu elé lőtt korongjába Jeglic szúrt bele, egyenlítettek a vendégek, 2-2.

A befejező húsz perc teljesen nyílt játékot hozott. Rögtön a játékrész elején egy emberelőnyt kihasznált a vendégcsapat, Ankerst passzára Rodman robbant be, és megoldotta Rajnával szemben ziccerét, 2-3. Egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet a magyar csapat, többször is közel járt az egyenlítéshez, igaz, a szlovénok is növelhették volna előnyüket. A hajrában megkapta a jogos emberelőnyöket a magyar együttes, futószalagon jöttek is a helyzetek, de Kroselj kapus ihletett formában védett, és verte vissza a hazai próbálkozásokat. Az utolsó percben már hatmezőnyjátékossal rohamozott a Chernomaz-legénység, de nem sikerült egalizálni, sőt, Urbas üres kapus góllal lezárta az összecsapást, 2-4.

A felkészülési mérkőzések sora ezzel véget ért, az előttünk álló héten még lehet élesíteni, javítgatni a formán, vasárnap pedig kezdődhet a lengyelországi Divízió I/A-s világbajnokság.

Magyarország - Szlovénia 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)

Budapest, Tüskecsarnok, 3000 néző. Vezette: Gebei, Haszonits, Soós, Vas (magyarok)

Magyarország: RAJNA Kiss D., GŐZ, SOFRON 1, SARAUER (1), Kóger Szirányi , Metcalfe, Banham, HÁRI J. (1), BARTALIS (1) Gröschl, Pozsgai, Vincze, Sikorcin, SEBŐK 1 ORBÁN, Reiter A., Magosi, Erdély, Kovács Cs., Varga, Benk. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Szlovénia: KROSELJ Robar, Gregorc (1), URBAS 2 (1), JEGLIC 1, Pance KRANJC (2), Pretnar, Razingar, M. RODMAN 1, Verlic Vidmar, Stebih, Bosic, Golisic, Kuralt PAVLIN, Repe, Ankerst (1), Cimzar. Szövetségi kapitány: Matjaz Kopitar. Kiállítások: 4, ill. 12 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!