Jégkorong

2014.12.04. 19:01

Finn játékos érkezett az Acélbikákhoz

Dunaújváros - Finn légiós érkezett az Acélbikákhoz, pénteken az Újpest ellen plüssállat dobálás a kórházban karácsonyozó gyerekekért.

Agárdy Csaba

A legfontosabb hír a dunaújvárosi hokisok háza tájáról, hogy finn légióst szerződtetett a a csapat. Ville Eskelinen 28 éves center csatlakozik a Dab.Docler csapatához. A 190 centi magas, 90 kilós csatár mától már a Bikákkal készül

Ville Eskelinen 1986-ban született a kelet-finnországi Kuopio városában. A balkezes center hazája legmagasabb junior ligájában pallérozódott, majd az élvonalbeli KalPa és HPK csapatainál kezdte profi karrierjét. Ezután a finn másodosztályban versenyzett hat szezonon keresztül: harmincöt finn élvonalbeli mérkőzése mellett 243 Mestis-meccsen lépett pályára, amelyeken összesen 183 pontot szerzett.

Fotó: www.jatkoaika.com

Ha minden jól alakul, és minden papírja rendben lesz a finn hokisnak, akkor ma este 18 órakor az Újpest elleni MOL Liga találkozón be is mutatkozhat.

Donald MacLean, a DAB vezetőedzője így árja a meccset:  - Nagyon fontos volt, hogy legutóbb a Ferencváros ellen győzelemmel térjünk vissza, de ugyanolyan, vagy talán még nagyobb súlyt nyom a latban a ma esti Újpest elleni mérkőzés. Tudjuk, hogy vannak játékosok a liláknál, akik meccseket tudnak eldönteni, rájuk külön figyelmet kell majd fordítanunk. Az új másodedzőnk és szlovén hátvédünk érkezése egy kicsit felfrissített minket, jó tempójú edzéseken vagyunk túl, a felforgatott sorok is kezdenek összeszokni, kezdjük felvenni azt a munkamorált és ritmust, ami a győzelemhez kell. Olyan apróságok tudják befolyásolni egy csapat hangulatát, mint például a Jószolgálati Otthon gondozottjainak látogatása erőt, energiát lehet meríteni az ilyen akciókból!

Visszatérve a mérkőzésre: okosan, fegyelmezetten kell játszanunk, a légiósokat pedig ki kell kapcsolnunk a játékból és akkor nem lehet gondunk a három pont megszerzésével. Remélem, sokan hoznak plüssöket és játékokat, úgy gondolom, nagyon fontos kezdeményezés ez, hiszen sok beteg gyermeknek okozhatunk örömet és boldogabb ünnepeket néhány aprósággal! Ezért arra buzdítok mindenkit, hogy pénteken jöjjön ki a csarnokba, szurkoljon az Acélbikáknak, s segítsen szebb karácsonyt varázsolni a beteg gyerekeknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!