Jégkorong

2014.07.07. 15:30

Finnországi képzésen Palkó Dorottya

Dunaújváros - A Nemzetközi Jégkorong Szövetség által szervezett továbbképzésre, a finnországi Vierumäkibe utazott a hétvégén a Dab.Docler A licenszes edzője, Palkó Dorottya.

Gallai Péter

A tábor időpontja nagyjából minden évben azonos (idén július 12-ig tart), de egyik évben férfiaknak, míg a következőben nőknek rendezik, ahogy idén is. Ezúttal a Magyar Jégkorong Szövetség delegáltjai között két dunaújvárosi név is feltűnik, hiszen Palkó Dorottya mellett Pavuk Petra, a DAB fiatal jégkorongozója is meghívást kapott az egyhetes táborba. Mellettük Gottlibet Zóra képviseli a csatárokat, Odnoga Lotti a hátvédeket, Szuper Levente a kapusedző képzésen, Gágyor Adrienn az LTP program instruktori képzésen, míg Goral Barbara, az MJSZ munkatársa az adminisztrátori képzésen vesz rész. A tábor összes költségét az MJSZ állja a résztvevőknek, akiknek az a fő feladata, hogy hazatérve megosszák a tapasztalataikat és így egy egységes hoki kultúra alakulhasson ki.

A táborba érkező edzőket beosztják egy tréner mellé, akikkel együtt dolgoznak a hozzájuk beosztott játékosokkal. Palko mentora Kalle Väliaho, akinek még indulás előtt küldenie kellett magáról egy profilt, meg kellett nevezni erősségeit, illetve azt amiben még fejlődni szeretne.

Palkó Dorottya is elutazhatott a továbbképzésre (Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!