Jégkorong

2015.09.04. 16:19

A rájátszás hat csapata közé szeretnének kerülni az átalakult Acélbikák

Dunaújváros - Ifjabb Azari Zsolt elmondta, megvan a csapat magja, vannak fix légiósok és várják már a jövő pénteki MOL Liga rajtot a Brassó ellen.

Munkácsi Réka

Csütörtökön lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Fradi otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, amit 5-4-es vereséggel zárt a Duschek (Lindoff) Smith, Pál Z., Sijka, McCann, Bushbacher, Léránt, Ki Hoon, Szepessy B., Szepessy M., Azari, Revák, Hruby, Mocik, Borbás, Németh P., Nagy M., Odnoga, Magosi E., Mátyásy összeállítású csapat. A számszerű eredménynél sokkal fontosabb, hogy hol tart a csapat a szeptember 11-i MOL Liga rajt előtt. Erről kérdeztük ifjabb Azari Zsoltot a csapat általános ügyvezetőjét.

- A csapat magja már megvan, ehhez próbálunk jó légiósokat igazolni, akik közül már három biztos maradónk van egy kanadai és két amerikai játékos. Vasárnap érkezik még egy szlovák hátvéd, ő egyelőre csak próbajátékon lesz, valamint kapust szeretnénk még igazolni. Nem látjuk szükségét, hogy mind a hat helyet betöltsük légiós poszton, de ha megfelelő tudással érkező játékosokat találunk, akkor helyet kaphatnak a csapatban. Főleg a védelmet szeretnénk légiósokkal erősíteni mert az igazat megvallva ez az öt felkészülési mérkőzés nem volt elég, de azt biztosan láttuk, hogy a védelmen még sokat kell javítani. A negyvennyolc alapszakasz meccs alatt erre bőven lesz idő és mivel fiatal a csapat, a két legfontosabb dolog az idő és a türelem. Feladat lesz bőven, viszont úgy gondolom, hogy akik itt készültek velem és az edzőnkkel, Somogyi Szabolccsal a szezonra, ők egy jó felkészülésen vannak túl, de még nekik is kell idő. A motivációval úgy gondolom nem lesz probléma, a fiatalok hajtósak és bizonyítani akarnak.

Ifjabb Azari Zsolttal beszélgettünk játékoskeretről, motivációról, célokról és az első tétmeccsről
Fotó: Zsedrovits Enikő

Válaszolt arra is, milyen célkitűzések vannak az idényre illetve hogy hol folytatja ebben a szezonban.

- Nyilván van célunk, mégpedig, hogy bejussunk a hat csapat közé a rájátszásba, erre úgy gondolom lenne esélyünk, bár még sok mindent ezzel kapcsolatban nem lehet mondani, hiszen nem tudjuk, hogy a többi csapat milyen szinten van. Persze a rájátszásba jutás főleg rajtunk múlik, de elengedhetetlen az is, hogy megfelelő támogatást kapjunk az önkormányzattól és a szurkolóktól egyaránt. Reméljük, hogy kilátogatnak a meccseinkre és támogatnak minket jegy és bérletvásárlással, valamint a szurkolással, ami a csapat teljesítményéhez elengedhetetlen. Én egyelőre maradok itthon, ha elmegyek mindenképp szeretnék egy nívósabb bajnokságba igazolni, mivel célom az A-csoportos világbajnokságra való kijutás és keresem az újabb kihívásokat is, amik motiválnak.

Jövő héten már kezdődik az alapszakasz, ráadásul az első három meccset hazai jégen játsszák az Acélbikák.

Az első tétmeccsünk a Brassó ellen lesz itthon. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Úgy gondolom lehet esélyünk, csak koncentrálni kell és hajtani.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!