Jégkorong

2015.04.14. 14:33

Varga Arnold és Gröschl Tamás nem utazik a vb-re

Lassan minden kérdésre választ kapunk, hamarosan végleges lesz a magyar hokiválogatott a vasárnap kezdődő Divízió I/A-s világbajnokságra utazó kerete.

Bobory Balázs

A hétfőt mindenki szeretteivel tölthette, kedden azonban reggel kilenckor már mindenkinek jelenése volt a fővárosi edzőtáborban.

Akadtak játékosok, akiknek nem hozott szerencsét ez a nap, Rich Chernomaz úgy döntött, hogy két bekk, a fehérvári Varga Arnold és a dunaújvárosi Gröschl Tamás nem folytathatja a továbbiakban a felkészülést a lengyelországi világbajnokságra.

Egyelőre nem tudni, hogy Vas János (balra) az első, vagy a második mérkőzésre érkezik meg (Fotó: Kricskovics Antal)

A három kapus mellett jelenleg 9 hátvéd és 15 csatár található a keretben. A mieink húsz mezőnyjátékossal utaznak Krakkóba, így könnyen kiszámolható, hogy négyen kiesnek az utolsó rostán.

Két jégkorongozó még nem vett részt a felkészülés korábbi szakaszán, amelynek prózai oka a klubelfoglaltság.

Vas Márton a német másodosztályú Löwen Frankfurt bekkje egészen az elődöntőig jutott csapatával a bajnokságban, ám ott vereséget szenvedtek az Oroszlánok, így a magyar válogatott egyik szapporói hőse szerdán hazaérkezik, és csütörtökön edzésbe áll a nemzeti csapatnál.

Testvérére, a cseh élvonalbeli Slavia Praha centerére, Vas Jánosra még komoly feladatok várnak a prágaiak színeiben, akik osztályozót játszanak az Extraligában maradásért. A Slavia utolsó bajnokiját április 19-én, vagyis a világbajnokság nyitónapján játssza, ha fontos lesz számára a találkozó, akkor a magyar támadónak is jégre kell lépnie, és csak a vb második mérkőzésére érkezik Krakkóba, ha viszont addigra eldől, hogy bentmarad, vagy kiesik, akkor Vas János már a nyitányra odaérhet.

A magyar válogatott csütörtökig tréningezik itthon, majd pénteken kel útra a lengyelországi világbajnokság helyszínére.

A második ellenfél Kazahsztán

Vegyes érzésekkel várhatjuk az április 20-án, 13 órakor kezdődő Magyarország Kazahsztán összecsapást. Egyrészt tisztában vagyunk vele, hogy az ellenfél az A-csoportból esett ki, keretének több, mint felét az orosz bázisú KHL-ben szereplő Barisz adja. Nem is kell ecsetelni, hogy a kazahok a volt szovjet iskolán nőttek fel, gyorsak, technikásak, fel kell kötni a gyatyát ellenük.

Másrészt két esztendeje a magyar csapat éppen Kazahsztán ellen hajtott végre csodát a budapesti vb-n, Mihály Árpád és Tokaji Viktor találataival 2-1-re legyőzte a torna favoritját. Igaz, akkor az olaszok mellett a kazahok mégis feljutottak...

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!