Jégkorong

2015.04.24. 14:59

Gebei Péter remekel

Krakkó/Dunaújváros - Nagyon elégedett az idei szezonjával a dunaújvárosi Gebei Péter, a legmagasabban jegyzett magyar hokibíró, aki a jelenleg zajló krakkói divízió I/A tornán érdekelt.

Agárdy Csaba

A 38 éves Gebei Péter az MTI-nek elmondta, eddig ez a legmagasabb szintű vb, amelyen fújhat és jó jelnek tartja, hogy ha már a nagy vb-n nem kapott lehetőséget, pedig a bő keretnek tagja volt gondoltak rá Krakkóban.

Idén rengeteg meccset vezettem, főleg az osztrák bajnokságban, de fújtam a Kontinentális Kupa döntőjében is, a Bajnokok Ligájában, most pedig a divízió I/A vb-n. Bízom benne, hogy lesz még feljebb is tette hozzá Gebei, aki azért is reménykedhet az előrelépésben, mert a kötelező éves tesztjei remekül sikerültek, sok esetben jobbak a mutatói, eredményei, mint az A-csoportban közreműködő bíróknak.

Gebei Péter, a Dunaferr egykori remek hokisa most játékvezetőként bizonyít
Fotó: DH-archív

A krakkói játékvezetői különítmény tagjai már itt átestek a teszteken. Ezeken a korcsolyázó és elméleti tudást ellenőrizték. Az írásbeli felmérőn minimum 95 százalékot kell teljesíteni. A mérkőzéseken külön figyelik, hogy a bírók miként helyezkednek, milyen gyorsan hoznak meg egy-egy döntést. Gebei - akinek a mostani a második idénye hivatásos játékvezetőként - úgy érzi, még több rutinra van szüksége, hogy a döntéseket az eddiginél gyorsabban tudja meghozni.

A 2004 óta bíráskodó Gebei 2003-ban hagyott fel a jégkoronggal, addig 56-szor szerepelt a válogatottban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!