Jégkorong

2014.09.12. 19:55

Gröschl Tamás az új kapitány

A Dab.Docler jégkorongcsapata hazai környezetben a Ferencvárost fogadta felkészülési mérkőzésen, és 4-3-ra nyert. A találkozó előtt új csapatkapitányt választott a társaság.

Boda Bence

A C-betűs mezt idén Gröschl Tamás viseli majd, mellette négy asszisztens kapitány is lesz a csapatban: az idegenbeli mérkőzéseken Peterdi Imre és Hüffner Adrián lesz A-betűs mezben, míg itthon Azari Zsolt és Pozsgai Tamás lesz az asszisztens. A szerepek a szezon közepén megcserélődnek, és az idegenbeli helyettesek cserélnek az itthoniakkal.

Donald MacLean, a csapat kanadai trénere elmondta, Észak-Amerikában nem ismeretlen, hogy ötös csapat-vezetői-bizottságok álljanak fel:

- Az AHL-ben és az NHL-ben is vannak csapatok, amelyek öt kapitánnyal dolgoznak. Ez sok szempontból könnyebbséget jelent, hiszen a csapatkapitány és a helyettesek hídként működnek a csapat és az edzői stáb között. Komoly felelősséggel jár tehát az, ha valakinek betű van a mellkasán. Galanisz Nikandrosszal korábban beszéltünk már, közösen jutottunk arra a döntésre, hogy lekerüljön a mezéről a kapitányi jelölés.

Galanisz Nikandrosz, a csapat korábbi kapitánya elmondta, leginkább a játékra szeretne koncentrálni:

- Háromévnyi kapitányság után úgy éreztem, a csapat javára válna, ha megváltozna a kapitány személye, és úgy gondoltam, én is eredményesebb lehetek, ha egy kicsit kevesebb felelősség nyomná a vállamat. Fontosnak érzem, hogy mindenki megértse: ez az én döntésem volt, a kapitányválasztásban már részt sem vettem. Úgy gondolom, jó mezre került a C-betű.

Gröschl Tamást a csapattársak választották meg kapitánynak:

- Örülök a döntésnek, ettől függetlenül persze nagy felelősséggel is jár a kapitányi poszt. Természetesen a legjobb tudásom szerint szeretném vezetni az Acélbikák csapatát. Nika magasra tette a lécet, de mindent meg fogunk tenni a sikerért ugyanúgy, mint eddig!

Pénteken a DAB az FTC ellen játszotta le hazai pályán a MOL Liga rajtja előtt az utolsó felkészülési mérkőzését.

Dab.Docler - Ferencváros 4-3 büntetőkkel (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)

DAB: Sevela Martine 1, Hüffner, Kiss Á. 1, Galanisz 1, Azari (1) Martinka, Pozsgai (1), Peterdi, Papp V., Pavuk Nagy R., Mestyán, Szappanos (2), Gröschl (1), Somogyi 1 Hruby, Erdélyi, Szepessy M., Magosi E., Léránt. Edző: Donald MacLean.

FTC: Marton Revák, Cerny, Novak, Dubek, Sijka Kramar 1, Géczi (1), Croteau, Kiss G. 1, Mikusovic (1) Lencsés (1), Hegyi Á., Németh P. (1), Borbás (2), Pál 1 Lévai, Papp Cs,, Farkas, Galló, Mach. Edző: Dobos Tamás.

A két csapat kedden Budapesten már találkozott, akkor a Ferencváros nyert 5-4-re, és ugyancsak büntetőkkel.

A DAB ezzel befejezte felkészülési mérkőzéseinek sorozatát, és várhatja a MOL Liga rajtját. A dunaújvárosiak az első fordulóban szeptember 19-én pénteken, 18 órakor a tavalyi ezüstérmes Brassót fogadják.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!