Jégkorong

2014.09.23. 20:00

DAB: a rendkívül erős Fradinak meg kellett hajolnia

Dunaújváros - Sorozatban harmadik mérkőzését játszotta hazai pályán a MOL Ligában a Dab.Docler jégkorongcsapata. Kedd este a Ferencvárost verték 4-3-ra.

Agárdy Csaba

Dab.Docler - FTC 4-3 (2-0, 1-2, 1-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Vezette: Wolf, Sós, Abonyi, Timár.

DAB: Kalnins Martine, Hüffner (1), Galanisz (1), Azari, Kiss Á. 1 Martinka, Pozsgai, Somogyi 1 (2), Gröschl 1 (1), Szappanos 1 (2) Nagy R., Mestyán, Pavuk, Papp V., Peterdi Hruby, Erdélyi, Kovács, Magosi, Léránt. Edző: Donald MacLean.

Ferencváros: Marton Horváth 1, Cerny, Németh, Novak (1), Croteau 1 Kramar (2), Hegyi Á., Dubek, Pál (1), Rafaj (1) Lencsés, Revák, Borbás, Sijka, Mikusovic 1 Lévai, Géczi, Farkas, Mach, Papp Cs (1). Edző: Dobos Tamás.

A két csapat az idén harmadszor találkozott egymással, mert a felkészülési szakaszban kétszer is összemérték erejüket. Budapesten a Fradi nyert büntetőkkel, Dunaújvárosban pedig a DAB. Így várható volt, hogy kemény küzdelmet láthatnak a szurkolók.

Az Acélbikák jól kezdték a találkozót, Somogyi és Gröschl góljával 2-0-ra vezettek az első harmad után. De a Fradi szokásához híven most sem adta fel, a második játékrészt 2-1-re megnyerték. Az utolsó húsz percben mindkét oldalon egy-egy találatot jegyezhettünk, így alakult ki a 4-3-as DAB-győzelem.

Ezek az egyszerű tények, viszont sokkal fontosabb az, amit a mérkőzésen látni lehetett. Két remekül felkészített csapat élvezetes mérkőzést vívott. A DAB játékán már érezhető volt az új kanadai felfogás, amit MacLean edző próbál a fiúkra erőltetni. Nagyon jó kondícióban, nagyon sok korcsolyázással, rendkívül agresszívan és nagyon sportszerűen játszott a dunaújvárosi csapat. Ehhez megfelelő partnerek voltak a zöld-fehérek, akik egy másodpercig sem adták meg magukat. A mérkőzés utolsó pillanatáig nyomás alatt tudták tartani a hazaiakat, akik egy pillanatra sem gondolták azt, hogy a három pont már a zsebükben. van.

Dobos Tamás, a Ferencváros edzője három perccel a meccs vége előtt meglépte, hogy lehozta kapusát és így küzdöttek az egyenlítésért. A dunaújvárosi közönség nagy örömére a DAB védelme masszív, volt és begyűjtötte a három pontot.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!