Jégkorong

2015.01.25. 16:15

Ilyen talán nincs is - Elképesztő vereséget szenvedett a DAB

Dunaújváros - Elképesztő vereséget szenvedett szombaton a Dab.Docler jégkorongcsapata a MOL Ligában. A dunaújvárosiak a meccs vége előtt hetvenkét másodperccel még 5-3-ra vezettek, a vége mégis 5-6 lett.

Agárdy Csaba

A DAB a Ferencváros elleni hazai mérkőzését borzalmasan kezdte, akkor az első harmad után 0-3 volt az eredmény úgy, hogy az Acélbikák 53 másodperc alatt két gólt kaptak emberelőnyben. A szombati csíkszereda elleni derbi pedig katasztrófálisan fejeződött be. A csapat hetvenkét másodperccel a mérkőzés végelett még 5-3-ra vezetett, mégis 6-5-ös vereség lett a vége. Így a hétvégét nulla ponttal zárta a DAB, hiszen pénteken Érsekújváron 4-1-re kakapott. Miközben a Miskolc hazai páylán 9-2-re verte a Ferencvárost, majd 4-2-re a Brassót. A Jegesmedvék ezután már öt pont előnnyel vezetik a tabellát a dunaújvárosiak előtt. Igaz, hétfőn 18.30-as kezdettel az Acélbikák épp a Miskolciakat fogadják. Ezután mindkét csapatnak két-két meccse van az alapszakaszban. A borsodiak fogadják az Újpestet és mennek Debrecenbe, míg a DAB Debrecenbe és Újpestre látogat.

Donald MacLean, a DAB edzője elkeseredetten nyilatkozott a szombati mérkőzés után: - Nehéz okosat mondani. 58 percen keresztül jól játszottunk, aztán jött egy olyan rövidzárlat, ami ahhoz vezetett, hogy hetvenkét másodperc alatt három gólt kaptunk. Ez ezen a szinten megengedhetetlen. El kell felejtenünk ezt a meccset nem lesz egyszerű.

Christer Dreberg: - Nagyon jól küzdöttek a fiúk, a liga egyik top csapata ellen bizonyították, a kemény munka milyen eredményt szülhet.

Dab.Docler - HSC Csíkszereda 5-6 (1-1, 3-1, 1-4)

Dunaújváros, 450 néző. Vezette: Varjú, Mayer, Abonyi, Nedeljkovic.

DAB: Hajek Hüffner, Pozsgai, Galanisz 2, Azari (2), Szappanos (1) Martine 1 (1), Mestyán, Eskelinen, Gröschl (1), Peterdi Nagy R., Erdélyi T., Szepessy M. 2, Somogyi (2), Papp V. (1) Hruby G., Dörök, Magosi E., Léránt. Edző: Donald MacLean

Csíkszereda: Ruczuj Spady (2), Nagy I. 1, Molnár Zs. 1 (2), Satek 1 (2), Farkas T. 1 (2) Papp Sz., Bíró O. Salonen 1, Heffernan (1), Bíró G. Salló, Gecse 1, Molnár Z., Mihály E., Tranca Geréb, Bíró T. Á., Rokaly. Edző: Christer Dreberg.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!