Indul a Magyar Kupa, a Ferencváros lesz az első ellenfele a DAB-nak

2016. február 26., 16:30 szerző: Agárdy Csaba
komment
A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói hosszú szünet után játszanak ismét mérkőzést. A DAB szombaton 18.15 órai kezdettel a Ferencvárost fogadja a magyar Kupa selejtezőjében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az Acélbikák a MOL Ligában nem jutottak be a rájátszásba, így nem sok dolguk volt a játékosoknak, legalábbis a tétmérkőzéseket tekintve.

A dunaújvárosiak a MOL Liga első kiírásában, a 2008-2009-es szezonban nem kerültek be a rájátszásba. Ekkor ez nagy csalódás volt, most nem. Annak ellenére sem, hogy az alapszakasz során többször is a rájátszást jelentő hatodik helyen állt Lee Gilbert nyáron átalakult, meggyengült csapata, sőt. volt időszak, amikor a negyedik helyre is esélyesnek tűnt. Végül nem került be az első hatba, a nyolcadik helyen végezett.

A most induló Magyar Kupában a Ferencváros ellen kezd a selejtezőben a DAB. Egy hónappal ezelőtt azt mondhattuk volna, hogy kétesélyes meccs, de a MOL Liga alapszakasz befejeztével elmentek a csapat légiósai. Durek és Vozan visszatért Szlovákiába, Garrett Angliában folytatja, Busbacher Újpestre került, Rasulov Debrecenbe, míg Smith Miskolcra. Maradt a kapus Lindoff és a csatár McCann. ezért egy meggyengült gárda fogadja ma a Ferencvárost.

A selejtezőnek tagja még az UTE és a Vasas, majd a MOL Liga elődöntőjéből kiesett két csapat (az elődöntő párosítása MAC Budapest - Fehérvár összesítésben 2-0 a négy győzelemig tartó párviadalban a MAC javára, DVTK - Debrecen: összesítésben) csatlakozik a mezőnyhöz.

A Final Fourba a MOL Liga két döntőse alanyi jogon, míg a selejtezőkből az elért pontok alapján még két csapat kerül be. A négyes döntő vagy március 25-26-án, vagy 26-27-én lesz.

A Magyar Jégkorong Szövetség pályázatot írt ki a döntő rendezésére, ami még nem zárult le.
Agárdy Csaba

2016. február 26., 16:30 szerző: Agárdy Csaba

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...