Jégkorong

2013.11.24. 16:53

Jégkorong Kontinentális Kupa - Újabb dunaújvárosi vereség

A Dab.Docler 3-1-re kikapott a fehérorosz Grodno csapatától a Kontinentális Kupa dániai tornájának harmadik, utolsó fordulójában.

Agárdy Csaba

Arról már beszámoltunk, hogy pénteken bravúrosan kezdett a DAB, hiszen 3-1-re legyőzte a sokkal esélyesebbnek tartott házigazda Sönderyskét. Szombaton és vasárnap sem a dunaújvárosiak voltak az esélyesek a norvég, illetve a fehérorosz csapat ellen. A norvég Stavanger ellen bele is szaladtak a mieink egy jó kis pofonba. Az első harmad után csak 1-0-ra vezetett az Oilers, azonban a másodikban öt gólt is kaptak a mieink, így minden eldőlt. Végül 9-1-re nyert a Stavanger.

Stephan Lundh a mérkőzés után ennek ellenére elégedett volt csapatával, mert ahogy fogalmazott: keményen küzdöttek a játékosok, de sokkal erősebb csapattal találkoztak. Bár azt is hozzátette, hogy a játék képe alapján ekkora különbség nem volt a két csapat között.

Másnap a Grodno következett, akik az első meccsüket a norvégok ellen büntetőkkel 4-3-ra elvesztették, a másodikat pedig a dánok ellen 1-0-ra megnyerték. Az Acélbikákat nem törte meg a szombati nagy vereség, hiszen a 7. percben Galanisz révén megszerezték a vezetést. A fehéroroszok a 46. percben egyenlítettek, majd a 48. percben emberelőnyből megszerezték a vezetést. A harmadik gól az utolsó percben született, de ekkor már az egyenlítés reményében Lundh mester Sevelát lehozta a kapuból.

Stavanger Oilers – Dab.Docler 9-1 (1-0, 5-1, 3-0)

Stavanger: R. Smith – Schaus (1), Davis 1 (1), Loikas (1), Strandfeldt 1, Dahl-Andersen 1 (3) – Solberg, Sveum (1), Daoust 1 (1), Lorentzen, Kissel (3) – Mostue (1), Hjelm 1, Hallem, Henriksen 2, Rostefossen 1 (2) – Rokseth, Trettenes (1), Nagel (1), Medhus 1, Boisvert. Edző: Petter Thoresen.

Dunaújvárosi AB: Sevela (Kiss T.) – Lindgren, Hüffner, Szappanos, Gröschl, Pavuk – Huba, Erdélyi T., Peterdi, Hurtaj, Ladányi – Jabornik, Nagy R., Kiss Á. (1), Galanisz (1), ifjabb Azari 1 – Szabados, Hegyi Á. Z., Somogyi, Papp V., Virág T. Edző: Stephan Lundh.

Dab.Docler – Neman Grodno 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

Dunaújvárosi AB: Sevela – Lindgren, Hüffner, Ladányi, Hurtaj, Peterdi – Huba, Erdélyi T., Hegyi Á., Somogyi, Papp V. – Jabornik, Nagy R., Galanisz 1, ifjabb Azari (1), Kiss Á. (1) – Szabados, Pavuk, Gröschl, Virág T., Szappanos. Edző: Stephan Lundh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!