Jégkorong

2014.03.29. 20:15

Jégkorong MK-négyes döntő - A Dunaújvárosé az aranyérem

A Dunaújváros a magyar bajnoki cím mellé begyűjtötte a Magyar Kupa-elsőséget is, miután a pénteki, fehérváriak elleni bravúr után szombaton a házigazda Miskolcot is 4-1-re legyőzte a négyes döntőben.

Agárdy Csaba

MOL Liga harmadik hely ide, vagy oda, az Acélbikák megmutatták, hogy magyar hoki nincs nélkülük. A hétvégi Magyar Kupa döntőben mind a két nagy ellenfelüket, az EBEL-ben szereplő Sapa Fehérvárt és miskolci házigazdákat, a Jegesmedvéket is 4-1-re verték meg. Kevesen gondolták volna, hogy Stephan Lundh csapata játszi könnyedséggel jut túl ellenfelein. (Lehet, hogy ez némi költői túlzás, de a végeredmény mindent elárul.)Remek csapatunk két mérkőzésen két gólt kapott, nyolcat lőtt. Talán kijelenthetjük, hogy 8-2-es gólkülönbségnél egy jégkorong társaságnak nem kell magyarázkodnia. Mivel a kupadöntőben Magyarország négy legjobb csapata vett részt, elmondhatjuk, a DAB a legjobb.

A szombati napon a kupa négyesdöntőjében a dunaújvárosiak számára az volt a tét, ha megverik a Jegesmedvéket, akkor kupagyőztesek. Stephan Lundh csapata ennek megfelelően korcsolyázott jégre és a miskolci oroszlánbarlangban, ahol nem könnyű megszerezni a győzelmet, 4-1-es sikert könyvelhettek el. Innentől kezdve az Acélbikák számára már teljesen mindegy volt, hogy a többi mérkőzésen milyen eredmény születik. Megszerezték tizenkettedik Magyar Kupa győzelmüket. Az a klub, amely sok magyar egyesületet ellát saját nevelésű játékosokkal, most is bizonyította, hogy számukra a magyar jégkorong a legfontosabb, mert mint egy apa a gyerekei közt egyformán oszt el mindent: így mindkét ellenfelét 4-1-es vereséggel küldte haza, hogy vita ne legyen... Az utolsó mérkőzésen a Ferencváros elleni vereséget pedig tekintsük úgy, ahogy sportberkekben szokás: egy komoly siker után senki se várja el a fiúktól a csúcsot.

Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 700 néző. Vezette: Kincses, Gangel, Soós, Kormos.

Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, De Bruyn, Knox, Miskolczi, Faith – Durco, Vojtkó, Roczanov, Dubek, Rafaj – Láda, Hegyi Á., Hajós 1, Popovics, Tóth (1) – Ritó, Budai R., Fliszár. Edző: Robert Dever.

DAB: Kalnins – Lindgren, Huba, Ladányi (2), Peterdi 1, Szappanos 1 – Nagy R., Erdélyi 1, Galanisz, Azari, Kiss Á. – Hruby, Hüffner, Somogyi, Pavuk, Gröschl (1) – Papp V. 1, Lérátn, Szabados (1). Edző. Stephan Lundh.

Ferencváros Budapest ESMTK – Dab.Docler 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

Miskolci Jégcsarnok, 150. néző. Vezette: Németh, Halassy, Pálkövi, Soltész.

Ferencváros: Mervy – Győri, Lindquist, Gibbs Sjödin, Pál, Dancsfalvi – Eriksson, Mestyán, Kiss G. (1), Potila (1), Sijka 1 – Lencsés, Berta, Feil, Németh 1, Vaszjunyin – Géczi, Wéber, Papp Cs. Edző: Dobos Tamás.

Dab.Docler: Kiss T. – Lindgren, Huba, Ladányi, Peterdi, Szappanos – Erdélyi, Galanisz, Azari, Kiss Á. – Hruby, Hüffner, Somogyi 1, Pavuk (1), Gröschl – Papp V., Léránt, Szabados. Edző: Stephan Lundh.

A Magyar Kupával befejeződött a dunaújvárosi hokisok számára a klubszezon. Nem is olyan nagyon régen a MOL Liga harmadik helye miatt sokan voltak szomorúak a dunaújvárosi jégkorongot kedvelők közül, de a hétvégi Magyar Kupa győzelem valószínű, mindenkit kárpótolt, hiszen az EBEL-ben játszó, az ország kirakatcsapatának tekintett Sapa Fehérvár AV19-et is megelőzték. Tehát, bosszúságra, szomorkodásra semmi ok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!