Jégkorong

2015.04.21. 18:39

Jégkorong világbajnokság: Pozsgai Tamás a Dab.Docler játékosa értékel

Dunaújváros/Krakkó - A Dab.Docler jégkorongozóit egyedül a védő Pozsgai Tamás képviseli a lengyelországi divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. Kedden telefonon értük el a játékost.

Agárdy Csaba

– Két mérkőzésen jutottak túl, Japánt 4-2-re megverték, a kazahoktól 5-0-ra kikaptak. Hogyan értékeli az eddigieket?

– Szerintem Japán most gyengébb csapattal szerepel, mint egy éve, de a lényeg a győzelem. Fontos volt, hogy a nyitó meccsen nyerjünk. A kazahokon látszott, hogy honnan jöttek, hogy a játékosaik zöme, a világ második legerősebb bajnokságában, a KHL-ben játszik. Sajnos volt bennünk gát, nagyon tiszteltük őket. Fizikai hokit kellett volna játszanunk, és ez csak néha sikerült. Nem ugrottunk rájuk, és ez hiba volt. Fel tudtuk volna velük venni a versenyt, az ötgólos vereség véleményem szerint túlzott. Sajnos négy gólt is emberhátrányban kaptunk.

– Milyen volt a hangulat a mérkőzés után?

– Elég rossz, de a kazahok elleni vereség be volt kalkulálva, tehát nem volt hatalmas a csalódás. Láttuk a többi csapatot játszani, ezért kijelenthetem, hogy a többiek gyengébbek, lassúbbak a kazahoknál, akik kiemelkednek a mezőnyből.

– A szurkolásra nem lehet panaszuk, és a több ezer magyar drukker a következő meccseken nagy segítséget jelenthet...

– Szenzációsak a szurkolóink, végig hajtanak minket. A kazahok elleni 5-0 után is éltették a csapatot. Sok dunaújvárosival is találkoztam, sok a DAB-mez a lelátón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!