Jégkorong

2015.05.28. 15:46

A Dunaújvárosban nevelkedett Erdély Csanád ott volt a krakkói vb-n, s lehet a tengerentúlon folytatja

Dunaújváros - Erdély Csanáddal beszélgettünk, aki tizenkilenc évesen a magyar jégkorong válogatott legifjabb tagjaként volt jelen a krakkói vb-n.

Braun Dorottya

- Lassan egy hónapja, hogy haza tértetek a vb-ről, amelyen a magyar válogatott kimagasló sikert ért el és bekerült a legjobb tizenhat csapat közé.

- Így van, már négy hete, hogy Krakkóban ünnepeltük a feljutást több, mint négyezer magyarral. Az valami frenetikus élmény volt és pár hétnek kellett eltelnie, mire az ember felfogja, hogy mit is vitt végbe. Természetesen arra a pár hétre egész életemben emlékezni fogok.

- 2013 óta Székesfehérváron az Alba Volán színeiben játszol. Sokan nem tudják azonban, hogy dunaújvárosi gyökerekkel rendelkezel, ugyanis a fehérvári csapatban váltál ismertté.

A jelenleg az Alba Volánban játszó Erdély Csanád úgy gondolja, hogy a szezon elején kitűzött céljait teljes mértékben teljesítette
Fotó: Mile Csaba

- Igen, itt születtem Dunaújvárosban, majd amikor elsős lettem a Vasvári Pál Általános Iskolában, elkezdtem a jégkorongedzésekre is járni. Dunaújvárosi lévén kicsit kézenfekvő is volt, hogy ezt a sportot választom. Akkoriban költöztünk kertes házba, Kercsó Árpi bácsiék szomszédságába. Volt, hogy átmentünk hozzájuk szüleimmel és megcsodálhattam a kupáit és kaptam tőle egy doboznyi hokis kártyát. Kisgyerekként akkor tudatosult bennem, hogy mennyi mindent el lehet érni a sporttal. Akkoriban is nagyon felkapott volt a jégkorong Magyarországon és Dunaújvárosban is. Szerencsére meg is maradtam a sportág mellett, eddig úgy néz ki nem is hiába.

- Idén ötvenhárom meccsed volt a felnőtt csapatban, hogy értékeled a szezonodat?

- Úgy gondolom, hogy amiket a szezon elején kitűztem célokat, azokat teljes mértékben teljesítettem. Sőt, előzetesen húsz meccset jósoltam magamnak a felnőtt csapatban és ehhez képest kétszer annyit léptem a jégre. Az meg már tényleg csak hab volt a tortán, hogy a felnőtt válogatottban is szerepelhettem a krakkói világbajnokságon és ezzel egy nagy álmom valósult meg. Összességében azt mondhatom, hogy ez egy igen eredményes szezon volt számomra!

- Minden bizonnyal sok játékos kapott ajánlatot a lengyelországi sikerek után a válogatottból, úgy tudjuk, téged is ledraftoltak az Egyesült Államok legjobb junior ligájába.

- Valójában ez csak egy lehetőség, hiszen a draft az jelenti, hogy lefoglalják a játékjogodat. Ha úgy döntenél, hogy abban a ligában szeretnéd folytatni, akkor kizárólag csak annál a csapatnál tehet ezt. Ez a lehetőség adódott most nálam is. A történet jelenleg úgy áll, hogy két opcióm van: vagy maradok a Fehérvár AV19-nél vagy pedig Amerikában folytatom. Remélem, hogy ez hamarosan eldől és nem maradok kételyek között a pályafutásommal kapcsolatban. A fiatal játékos lehetséges új klubja nem más, mint a dél-dakotai Sioux Falls Stampede.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!