Jégkorong

2016.05.24. 13:01

Két EIHC-tornán indulunk

Dunaújváros - Még egy hete sincs annak, hogy vasárnap Oroszországban befejeződött a Top Divíziós jégkorong-világbajnokság, amelyen a magyar válogatott tizenötödik lett, és ezzel kiesett a divízió I/A-ba, de már megvan a nemzeti csapatunk jövő évi programjának a gerince.

Agárdy Csaba

A 2016-2017-es idényben novemberben itthon, februárban Dél-Koreában készül majd az áprilisban Kijevben megrendezendő divízió 1/A világbajnokságra a válogatott.

A múlt héten a nemzetközi szövetség közgyűlésén dőlt el, hogy a divízió 1/A világbajnokságot 2017. április 22. és 28. között Kijevben rendezik meg (ellenfelek: Kazahsztán, Lengyelország, Ausztria, Dél-Korea, Ukrajna).

A felkészülés során két EIHC-tornán vesz részt a nemzeti csapatunk.

Novemberben (október 31-november 6.) itthon kétcsoportos EIHC-tornát rendezünk. A mi csoportunkba a vasárnap befejeződött vébén nyolcadik Dánia és a szintén divízió I/A-ban Lengyelország került, a másikba pedig Ausztria (divízió I/A), Olaszország (a Top Divízió újonca) és Dél-Korea (divízió I/A). A csoportkör után a csoportgyőztesek a döntőben találkoznak, a második a 3., a harmadikok az 5. helyért játszanak.

A tél végén (február 6-12) a 2018-as téli olimpiára rendezőként készülő Dél-Koreába utazik csapatunk, ahol a házigazda mellett ismét Dánia, valamint Japán (divízió I/B) lesz az ellenfél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!