Jégkorong

2014.12.11. 21:15

Kezdődik a junior jégkorong vébé!

Dunaújváros - Hat nagyon komoly játékerőt képviselő junior jégkorong-válogatott méri össze erejét .

Ritka kitűntetés, hogy két egymást követő évben egyazon ország kapja meg világbajnokságok rendezési jogát. Az előző idényben mind juniorjaink, mind az ifik megnyerték tornájukat, így most egy osztállyal magasabban kísérlik meg az újabb bravúrt.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány válogatottja ezúttal Dunaújvárosban fogadja a divízió I/B kategória nemzeteit: Lengyelországot, Kazahsztánt, Franciaországot, Ukrajnát és Japánt.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára reménykedik (Fotó: Ady Géza)

A rendezvényre a belépés ingyenes! Akinek nem áll lehetőségében a helyszínen biztatni a csapatot, az nyomon követheti az eseményeket a www.icehockey.hu oldalon elérhető élő közvetítés segítségével.

Nehéz, de nem lehetetlen

Végül is arról szól a sport, hogy mindig jobban és jobban teljesítsünk, és hála Istennek a magyar jégkorong nehéz helyzetben van. Nehéz ugyanis felülmúlni az előző idény teljesítményét, amikor a magyar fiú utánpótlás mindkét világbajnokságon szereplő csapata, az U18-as és az U20-as is feljebb jutott egy osztállyal. De azért nem lehetetlen a feladat.

Juniorjaink idén a Divízió 1/B-ben szerepelnek, miután tavaly az első helyen zártak Litvánia, Hollandia, Észtország, Románia és Horvátország előtt. Idén az ellenfeleink Lengyelország, Franciaország, Ukrajna, Kazahsztán és Japán lesznek. A két torna között hasonlóságok és különbségek is vannak természetesen, talán utóbbiból több.

Közös vonás, hogy 2013-ban és 2014-ben is mi magunk rendezzük a vb-t, hiszen esztendeje Miskolcon, ezúttal Dunaújvárosban játszanak U20-asaink, akiknek nyilvánvaló előny a hazai pálya. Az is megegyezik, hogy a felnőtt válogatottat irányító Rich Chernomaz vezeti az eggyel kisebbeket is maga a keret azonban már nem ugyanolyan. Ennek egyik oka, hogy többen kiöregedtek a korosztályból. Ugyanakkor a tavalyi U20-as világbajnok csapatból az egyik csapatkapitány-helyettes, Arany Máté, illetve Ágoston Olivér, Nagy Krisztián, Reiter Attila, Sárpátki Tamás és Sebők Balázs a felnőtt válogatottal készülhetett az előző IIHF-szünet elején, és hogy zökkenőmentesen léptek át a legnagyobbakhoz, jelzi, milyen színvonalas munka zajlott és zajlik az utánpótlásunkban. Visszaigazolás az is, hogy amíg tavaly csak négy, idén már hat játékosunk tér haza az U20-as vb-re légiósként, hárman ráadásul a tengerentúlról, azaz törnek fel a tehetségeink vég nélkül.

A több éve Glen Williamson rendszere alapjában és immár második éve Rich Chernomaz felügyelete alatt zajló utánpótlás-program vb-felvezető szakasza augusztusban kezdődött: gyakorlatilag U20-asaink nyitották az évadot. Jó mecsek jönnek....

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!