Jégkorong

2014.12.18. 18:15

Kazahsztán a mieink ellen maradt 100 százalékos a vébén

Dunaújváros - A magyar junior jégkorong-válogatott Kazahsztán ellen játszott a divízió I/B-s világbajnokságon, és 3-1-re kikapott csütörtökön.

Agárdy Csaba

Kazahsztán - Magyarország 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Vezette: Toppel (dán), Aasum (norvég), Smeibidlo (osztrák).

Kazahsztán: Volosenko Gorozhaninov, Zinchenko, Korolinski, Grents, Presnov Ibraibekov (2), Stepanenko (1), Shestakov 1, Mikhailis 1 (1), Savitski 1 Mezhebitski, Nenakhov, Asetov, Kinstler, Kiselyov Ryspayev, Stukalov, Yadryshnikov, Neznamov. Szövetségi kapitány: Sergei Starygin.

Magyarország: Kornakker Stipsicz, Láday, Erdély, Kocsis, Vincze Szaller, Szabó K., Szabó D. 1, Keresztúry, Galló (19 Vokla, Reisz, Terbocs (1), Hamvai, Tóth R. Garat, Hruby, Mazzag. Szöv. kapitány: Rich Chernomaz.

Mivel a lengyelek 5-3-ra legyőzték a japánokat, a magyar válogatottat megcsapta a kiesés szele. A meccs előtt így állt a csoport: 1 Kazahsztán 9 pont, 2. Ukrajna 8, 3. Lengyelország 4, 4. Franciaország 4, 5. Magyarország 3, 6. Japán 2.

Mivel az utolsó fordulóban Magyarország - Japán mérkőzés lesz szombaton, ezért tegnap jól jött volna egy győzelem. A kazahok azonban eddig azt mutatták, hogy kiemelkednek a mezőnyből. Ami a magyar tábornak erőt adhatott az az, hogy 2013-ban Budapesten a felnőttek bravúros győzelmet arattak a kazahok felett (2-1), miután előtte 5-4-re kikaptak Dél-Koreától. Egy 2-1-es győzelemmel is mindenki elégedett lett volna a magyarok közül.

Nem is kezdtünk rosszul, nem is játszottunk rosszul az első harmadban. Azonban csapatunk most is egymásután kapta a kiállításokat fölösleges szabálytalanságok után. de így sem volt gond, hiszen a harmad közepén egy kettős hátrányt is kivédekezett. Az utolsó percben ismét hátrányba kerültünk és ezt kilenc másodperccel a harmad vége előtt a kazahok kihasználták. A dudaszónál még kialakult egy kisebb bunyó, bizonyítva, hogy feszülnek az indulatok mindkét oldalon.

A második húsz percben Szabó Dániel már a harmadik percben egyenlített emberelőnyben. Csapatunk felélénkült, újabb előnyhöz jutott, de jött a már megszokottnak mondható figyelmetlenség, elcserélte magát a társaság, így oda lett a lehetőség.

Sajnos a mieinknél sok volt a technikai hiba, az volt ebben a játékrészben a feltűnő, hogy a kazahok szervezettebbek, taktikusabbak. Az utolsó két percben így is fordíthattunk volna, egymásután maradtak ki a nagyobbnál nagyobb helyzetek.

A befejező harmadban két kazah gól született, a mieink elszenvedték harmadik vereségüket a vébén, így szombaton 16.30 órától ki-ki meccset vívnak a bentmaradásért Japán ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!