Jégkorong

2014.11.28. 16:15

Kiss Ákos már ellenfél - A dunaújvárosi csatár a Ferencvároshoz igazolt

Dunaújváros - Olyan játékos távozott csütörtökön a Dab.Docler jégkorongcsapatától, akiről kevesen gondolták volna, hogy Magyarországon más klub mezét is magára öltse, mint a DAB.

Agárdy Csaba

Kiss Ákos húsz éve kezdte pályafutását a Dunaferr színeiben, és egy rövid észak-amerikai kitérőt leszámítva, mindig Acélbika volt.

A Ferencvárosba való távozása a szurkolókat váratlanul érte, hiszen eddig kulcsembere volt a DAB-nak., A MOL Ligában mind a húsz mérkőzésen pályára lépett, és a csapat harmadik legeredményesebb játékosa volt nyolc góllal, tizenegy gólpasszal, vagyis tizenkilenc ponttal, ami majdnem meccs per pont átlag.

Kiss Ákos a DAB színeiben húsz pontot szerzett a MOL Ligában. Most már a Ferencvárost erősítheti a játékával

(Az első helyen a házi kanadai táblázaton Szappanos Dávid áll huszonhat ponttal, Azari Zsolt a második huszonhárommal.) Sajnos Kiss Ákos távozásának okáról, okairól bővebbet nem tudunk, mert sem a játékost, sem a klubvezetést nem értük el.

Kiss Ákos a hétvégén rögtön két nem akármilyen mérkőzésen léphet pályára a Fradi színeiben. Tegnap este az Újpest elleni rangadón mutatkozhatott be, vasárnap 19 órakor pedig most már egykori játszótársai, a dunaújvárosiak ellen korcsolyázhat jégre. Ez a találkozó 19 órakor kezdődik Pesterzsébeten.

A DAB hazai pályán legközelebb december 5-én pénteken, 18 órakor az Újpest ellen játszik, amikor ismét lesz Dobj egy macit! akció. A szurkolók a találkozó első hazai gólja után egy plüssállatot dobhatnak a jégre, amit a csapat játékosai személyesen adnak majd át a dunaújvárosi Szent Pantaleon kórház gyerekosztályanak ideiglenes lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!