Jégkorong

2015.10.06. 14:00

Lindoff, a kanadai kapus a Stanley Kupa győztes Chicagóval is készült

Breton Lindoff, a Dunaújvárosi Acélbikák kanadai kapusa jelenleg 92.5 százalékkal a MOL Liga kapusai között a negyedik legjobb statisztikával áll az eddig szereplő huszonhárom kapus közül. A hálóőr szerint nagyobb potenciál van a csapatban, mint ami eddig előjött.

Boda Bence

- Hogyan került Európába, azon belül is Magyarországra?

- Mindig ki akartam magamat próbálni Európában. Számomra ez tűnt a legjobb opciónak arra, hogy megismerjek egy másik kultúrát, életstílust és új embereket - miközben azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek. Őszintén szólva nem tudtam túl sokat Magyarországról, de a MOL Ligáról már hallottam korábban jó dolgokat. Kapcsolatba léptem Lee Gilberttel a nyár végén. Beszélgettünk a csapatról, a célokról, és szóba került a többi légiós is. Amikor megemlítette Phil Bushbacher nevét, már tudtam, hogy jó helyre jövök. Játszottunk és edzettünk is korábban együtt az USA-ban.

Brendon Lindoff a negyedik helyen áll a kapusok listáján, miközben csapata a nyolcadik

- Második alkalommal jár Európában. Hogy tetszik?

- Így van, ez a második alkalom, hogy Észak-Amerikán kívül élek és játszom. A tavalyi szezont Lengyelországban kezdtem, majd Szlovákiában folytattam, de mindkét együttesnél voltak problémák leginkább a jégen kívül , s nem éreztem jól magamat, ezért is döntöttem úgy, hogy Amerikában fejezem be a szezont. Egyelőre nagyon tetszik Magyarország, az emberek kifejezetten kedvesek, az időjárás is remek volt az eddig eltelt időben, a liga pedig egységesnek, kiegyensúlyozottnak tűnik.

- A Chicago Blackhawks csapatával edzett korábban. Hogyan jött ez a lehetőség, hogy az NHL egyik legjobb egyesületénél dolgozhatott?

- Az, hogy a Chicago Blackhawks csapatával edzhettem, még mindig a legnagyobb élmény a karrieremben. Áldottnak érzem magam, hogy megadatott a lehetőség, hogy hat hónapon keresztül dolgozzak velük a lockout évében, 2013-ban és minden augusztusban azóta is. Hosszú történet, de dióhéjban jókor voltam a jó helyen és valószínűleg valaki fentről is besegített. Épp a régi edzőmmel és jó barátommal, Matt McIlvane-nel és az ő segítőjével Curtis Brackenburyvel edzettem Milwaukeetól nem messze. Amikor a nyár a végéhez közeledett, McIlvane magához hívott és azt mondta, egy hétre csatlakozhatok a Blackhawks táborához és valószínűleg pár NHL-es játékos is lesz. Mivel kanadai vagyok, sokszor edzettem már NHL-es játékosokkal, de ez teljesen más volt. Amikor megérkeztem a jégpályára, hamar rájöttem, én voltam az egyetlen, aki nem az NHL-ből, vagy az AHL-ből jött. A hétvégén mondták, jöjjek vissza még egy hétre, azután még egyre. Amikor pedig az NHL lockout hivatalos lett, megkérdeztek, hogy maradnék-e velük természetesen nem tudtam nemet mondani, egy álom vált valóra.

- A kapusok fura szerzetek - ez tény. Önnek vannak különleges szokásai a mérkőzések előtt?

- Egy picit valóban másnak kell lenni, ha valaki kapusnak áll. Azonban szeretem úgy gondolni, hogy alapvetően normális vagyok. Van természetesen egy rutin, amit betartok, nagyjából ugyanazt eszem ugyanabban az időben, ugyanakkor alszom pár órát, aztán jeges fürdőt veszek a meccs előtt.

- Jól teljesít a mérkőzéseken. Elégedett magával?

- Élvezem egyelőre, de addig természetesen nem lehetek elégedett, amíg nem kezdünk el sorozatban nyerni. Sosem jó veszíteni

- A nyolcadik helyen állnak. Mit gondol az eddig eltelt idő alapján a csapatról?

- A nyolcadik hely a szezon elején nem sokat számít. Úgy gondolom, ha megtaláljuk a nekünk leginkább fekvő rendszert és elkezdünk csapatként játszani és az erősségeinkre alapozni, na meg persze ha mindenki egészséges lesz, és ugyanarra húzzuk a szekeret, akkor minden csapatnak tudunk borsot törni az orra alá!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!