Jégkorong

2016.03.08. 15:24

U10-es vébé: Magyarország 7. lett

Dunaújváros - Hagyományteremtés céljával rendezte meg a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong-szakosztálya az első gyermek-világbajnokságot az U10-es korosztálynak.

Agárdy Csaba

A rendezvény lényege, hogy az A csoportos világbajnokságon szereplő válogatottak nevei alatt játszottak a csapatok. Tizenhat együttesben kétszáznegyven gyerek jégkorongozott vasárnap egész nap a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A csapatok egyéni nevezések után sorsolással jöttek létre. A szervezők játéktudás alapján három csoportba osztották a gyerekeket azért, hogy a sorsolás után hasonló játékerejű gárdák jöjjenek létre.

A hangulat remek volt, több száz érdeklődő nagyszerű hangulatot teremtett, bár magyar szájból furcsa volt, hogy hajrá Szlovákia esetleg hajrá Kazahsztán. De a meccsen lehetett nagyon kezdő szurkoló is, aki az egyik picurt így buzdította: fussál!

A torna végeredménye: 1. Németország, 2. Szlovákia, 3. Oroszország, 4. Csehország, 5. Lettország, 6. Dánia, 7. Magyarország, 8. Finnország, 9. Kanada, 10. Egyesült Államok, 11. Svájc, 12. Norvégia, 13. Svédország, 14. Kazahsztán, 15. Fehéroroszország, 16. Franciaország.

A győztes csapatban két dunaújvárosi gyerek játszott, Szentandrássy Noel, Révész Dániel személyében, az edző pedig a DAB egyik trénere, Kis Attila volt.

Vladimír Babic, a torna ötletgazdája, a dunaújvárosiak utánpótlás vezetőedzője így értékelte a látottakat.

- A vendégektől, szurkolóktól, vezetőktől csak jót hallottam. A tizenhat csapatban összesen huszonöt dunaújvárosi hokis szerepelt. Azt hiszem, a mostani rendezéssel magasra tettük a lécet, nehéz lesz ilyen színvonalon újra megrendezni a tornát. Az idén akkora érdeklődés volt, hogy jövőre két korosztályban szeretnénk lebonyolítani az eseményt. A kisebbek, az U10-es korosztály Dunaújvárosban bizonyíthat, mert ők keresztben játszanak két pályán. Az U12-es korosztály viszont már nagy pályán jégkorongozik, vagyis olyan létesítmény kell, ahol két pálya van. Erre a a budapesti Jégpalota alkalmas.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!