Jégkorong

2015.10.11. 14:24

Phil Bushbacher szerint megtisztelő Acélbikának lenni!

Dunaújváros - Sorozatunk második részében Phil Bushbacherrel, az Acélbikák amerikai csatárával beszélgettünk az új európai élményeiről!

Boda Bence

- Az első alkalom az idei, hogy Európában vagy. Hogy tetszik?

- Imádom! Nagyon különböző az itteni élet az észak-amerikaitól, de egy remek emberekből álló csapatunk van, ami nagyban megkönnyítette az átállást. Élvezem a várost, mivel Chicagóból jöttem, ezért egy kicsit máshoz szoktam. Itt élni sokkal csendesebb és nyugodtabb, amit egyelőre élvezek.

- Mi a legnagyobb különbség a jégen Észak-Amerikához képest?

- Véleményem szerint a játék fizikai vonatkozásában vannak a legnagyobb különbségek. Otthon sokkal keményebbek a test-test elleni csaták, sokkal hullámzóbb a játék. Itt inkább a technikai tudásra építenek a csapatok, figurákat játszanak meg, és az intelligencia is sokat számít koronggal és a nélkül egyaránt.

- Láthatóan szereti használni a testét a mérkőzéseken. Mi a legnagyobb erőssége?

- Úgy gondolom a legnagyobb erősségem, hogy a méretemet és az erőmet a saját előnyömre tudom fordítani. Mindig próbálok helyet csinálni magamnak és a társaimnak is néhány ütközéssel és azzal, hogy egyértelműen a tudtára adom az ellenfél hátvédjeinek, hogy be fogom fejezni a body checkeket. A támadásokban ugyancsak igyekszem kihasználni az adottságaimat, hogy megnyerjem a kapu körüli csatákat és gólszerzési lehetőségeket alakítsak ki.

Phil Bushbacher: A szurkolók nagyszerűek, élvezem minden egyes percét az itt töltött időnek  
Fotó: Ady Géza

- Kétszer is betalált az FTC ellen. Elégedett az eddigi teljesítményével?

- Nyilván jó érzés gólt lőni, de a legjobb érzés azon a meccsen és a Brassó ellenin is az volt, hogy sikerült győznünk. Őszintén hiszem, hogy a gólszerzés egy masszív csapatteljesítmény eredménye egyszerűen valakinek be kell fejeznie azt, amit öten felépítenek a jégen. A csapattársak nélkül a lehetőségek sem jönnek a gólszerzésre. Nagyon örültem, hogy megvertük az FTC-t, már ötször játszottunk ellenük a szezonban, beleértve a felkészülési meccseket is így kialakult már a két csapat között egy kis rivalizálás. Az én szemszögemből az ilyen mérkőzésekből akarok a siker felé vezető úton tovább építkezni és megtenni továbbra is bármit, hogy az Acélbikák győzzenek.

- Nyolcadik helyen állunk. Lehetünk ennél jobbak?

- Úgy gondolom, a csapatunk sokkal jobb, mint amit az eddigi eredmények mutatnak. Az olyan játékosok, mint Peterdi, Borbás vagy Azari remekül teljesítettek eddig. Az ő tapasztalatuk segített egybeolvasztani a csapatunkat már a szezon elején s biztos vagyok, hogy továbbra is jó hatással lesz ránk. A hátvédek közül Brad Smith olyan, mint egy szikla, rengeteg jégidőt kap és így is támadások tömkelegét indítja el. Nem utolsósorban Lindoff kapus szenzációs. Olyan védései vannak, amelyekkel a meccsben tart minket, és megadja az esélyt, hogy minden meccset megnyerjünk. Amikor a keretünkre nézek, egy olyan csapatot, amely mindent megtesz a győzelemért. Minden játékos napról-napra jobbá akar válni ez nagyon fontos! A rájátszás mindenképpen elérhető cél számunkra.

- Végezetül: hogy érzi magát, mint Acélbika?

- A szurkolók nagyszerűek, élvezem minden egyes percét az itt töltött időnek. Dunaújváros egy nagyszerű hely, és megtisztelő, hogy az Acélbikák tagja lehetek. A remek történelmet és az elért sikereket látva minden nap motivált vagyok, hogy én is hozzá tehessek a klub hírnevéhez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!