Jégkorong

2016.02.25. 20:19

Kővágó Kristóf: nagyon szerettük a játékot, imádtunk edzeni

Dunaújváros - Húsz éve nyerte első bajnoki címét a Dunaferr SE jégkorongcsapata. Jövő héten, március 4-én a hokit kedvelők erre emlékeznek majd egy gálán.

Egy múlva ismét a jégen ünnepelhetjük első bajnokcsapatunkat, amelynek tagjai gőzerővel készülnek a Ferencváros elleni jubileumi gálamérkőzésre. A március 4-i meccsen sajnos nem lesz ott társai között a gárda alapemberének számító Kővágó Kristóf, aki az Egyesült Arab Emirátusokban edzősködik, ám egykori szélsőnk örömmel elevenítette fel, hogy mi volt a titka a későbbi sikereknek, s bármilyen meglepő, a recept nem volt túl bonyolult.

- Azért volt nekünk ilyen kiváló csapatunk, mert Kercsó Árpád mindig, minden körülmények között a maximumot követelte az együttes minden tagjától, s ezzel komoly versenyhelyzetet alakított ki közöttünk. Mi meg nagyon szerettük ezt a helyzetet, nagyon szerettük a játékot, hiába követelt rengeteget a mester, gyerekkorunktól kezdve imádtunk edzésekre, meccsekre járni. A mi időnkben ugye még nem volt internet, állandóan kint játszottunk, s egyből előjött a hokiütő, s ütöttünk-vertünk, amit találtunk. Emellett remek közösséget alkottunk, szinte mindent együtt csináltunk. Közösen nyaraltunk, közösen buliztunk, a strandra focizni együtt jártunk el, így pedig egy olyan közösség alakult ki, amelynek tagjai amellett, hogy remekül ismerték egymást, bátran kiálltak a másikért, szóval nem csak a pályán, hanem az életben is összekovácsolódtunk. Ráadásul ez a 75-76-os korosztály kiemelkedően tehetséges volt, lehet, hogy ez nagyképűen hangzik, de így volt. Kercsó Árpád is rengeteget tett értünk, a kemény edzések mellett tornákra járhattunk, rengeteget játszottunk, ami abban az időben újdonság volt, de ezt is sikerült kiharcolnia nekünk, így állandóan játékban voltunk, ahogy nőttünk, úgy fejlődtünk, s jutottunk el végül oda, hogy sikerült nem csak magunknak, de a dunaújvárosi embereknek is nagyon sok örömet okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!