Jégkorong

2014.08.10. 20:00

A dunaújvárosi nevelésű jégkorongozó a St. Louis Blues-zal kezdi a felkészülést

Dunaújváros - Nagy Gergő hosszú utat járt be. A dunaújvárosi nevelésű jégkorongozó, aki a mai napig ragaszkodik Dunaújvároshoz. Az Acélbikáktól Székesfehérvárra, majd Miskolcra, utána Érsekújvárra került. Most pedig az Egyesült Államokban az NHL kapujában áll.

Agárdy Csaba

A tavalyi szezont már a tengerentúlon töltötte. Az ott mutatott teljesítménye alapján kiéremelte azt, szeptemberben a St. Louis Blues NHL-csapatával kezdi meg a felkészülést.

Nagyon izgatottan várom ezt az időszakot, hiszen az NHL rajtjára készülő csapatával készülhetek. Hivatalosan a St. Louise AHL-csapatának, a Chicago Wolves játékosa vagyok. Azt szeretném elérni, hogy kétirányú szerződésem legyen a AHL és az NHL között. Bár Amerikában sosem biztos semmi, de nagyon bízom benne, hogy innen alsóbb ligába már nem kerülök.

Nagy Gergő husszú utat járt be. Most közel van az amerikai álom megvalósulásához (Fotó: Ónodi Zoltán)

Nagy Gergő elmondta-, hogy két hét múlva megy vissza Amerikába, ott a saját költségein fogja az erőnlétei edzéseket végezni, de amikor a St. Louis NHL-csapatánál kezdődik a munka, akkor már mindent az amerikai klub fog állni. Egy éve még az Érsekújvár csapatában MOL Liga mérkőzést játszottam, ahhoz képest hatalmas csoda történt velem. Mióta kikerültem Amerikába, nem tudom elképzelni azt, hogy bármi jó ne történhessen meg velem. Itt megismertem az igazán profi jégkorongot és rájöttem, csak rajtam múlik, hogy mire jutok. Beleszagoltam az ottani jó világba, ami nagyon tetszik. Rajtam nem fog múlni, hogy sikerül-e megmaradnom a St. Louise NHL-csapatában.

Nagy Gergő Dunaújvárosban a Dab.Docler csapatával gyűjti az erőt, amiről csak annyit mondott: – A játékosok nagy részével együtt nőttem fel, jó érzés itt edzeni. Köszönöm Azari Zsolt elnök úrnak, hogy itt edzhetek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!