Jégkorong

2014.08.04. 13:55

Tisztelet, kemény munka, csapatjáték és sebesség Donald MacLean alapelve

Négy tulajdonságot sorolt fel beszélgetésünkkor Donald MacLean, a Dab.Docler kanadai vezetőedzője arra a kérdésünkre, mi tesz győztessé egy csapatot. Tisztelet, kemény munka, csapatjáték és sebesség.

Boda Bence

Donald MacLean az elkövetkező hét hétben bombaformába akarja hozni a játékosokat

A Dab.Docler csapatának kanadai vezetőedzője, Donald MacLean hihetetlenül termékeny játékos múltat tudhat maga mögött: több mint 550 AHL-es mérkőzés mellett megfordult az NHL-ben, a svájci, a finn és a dán első osztályban, illetve a svéd másodosztályban is. Edzőként a Medvescak Zagreb EBEL-es és KHL-es csapatában tevékenykedett az utóbbi három szezonban, emellett a horvát nemzeti válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott két évig a legutóbbi divízió II/A világbajnokságon ezüstérmet szerzett a magyarok csoportjába feljutó lengyelek mögött.

- Az elkövetkező hét hétben az egyik elsődleges célunk, hogy mindenki bombaformába kerüljön a szezon kezdetére, épp emiatt rengeteget egyeztettünk az elmúlt pár napban a csapat fizikai edzőjével, Somogyi Szabolccsal, hogy milyen terhelést kapjanak a fiúk ahhoz, hogy eredményeket érjünk el, de elkerüljünk minden olyan húzódást és sérülést, ami a túlerőltetésből adódhat. Az első jeges edzés után elmondhatom, hogy vannak remek képességű jégkorongozóink, bár egyértelmű, egy alkalom után még finoman szólva túlzás lenne azt állítani, hogy minden játékos képességeivel tisztában lennék.

Dave Legerrel az elmúlt napokban nagyon sokat egyeztettünk, kialakítottuk a csapat számára követendő irányelveket, illetve elkezdtük az augusztusi edzőtábor naptárát véglegesíteni. Nagyon jó döntésnek tartom, hogy a Dab.Docler csapatához szerződtem, hiszen rengeteg kihívás áll előttem, a vezetőség céljai egyértelműen a győzelem köré csoportosulnak, ezekkel pedig kiválóan tudok azonosulni. Egyszerű, de látványos, és főleg eredményes hokit szeretnénk játszunk. A sebesség öl, tehát biztosan kihasználjuk majd a fürge lábú játékosainkat, de emellett a csapatjáték, a kemény munka és mindenek előtt a tisztelet nagyon fontos szerepet játszik majd nálunk az elkövetkezendő időkben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!