Jégkorong

2015.02.16. 19:10

A címvédő Érsekújváron keresztül vezet az út a MOL Liga döntőjébe

Dunaújváros - Kedden megkezdődik a MOL Liga elődöntője. Az egyik ágon a Dunaújvárosi Acélbikák a címvédő Érsekújvárral játszik. A meccs 18.30 órakor kezdődik.

Boda Bence

Donald MacLean (balról), a DAB vezetőedzője szerint tiszta lelkiismerettel kezdhetik a MOL Liga elődöntőjét

Óriási kihívás előtt áll az alapszakasz-második helyezett Dab.Docler csapata, hiszen az ellen az Érsekújvár (alapszakasz harmadik hely) ellen kell kiharcolnia a döntőbe kerülést, amely ellen az alapszakaszban ötször vesztesen hagyták el a jeget, és csak egyszer örülhettek győzelemnek.

- Úgy érzem, tiszta lelkiismerettel vághatunk neki a párharcnak - kezdte beszámolóját Donald MacLean, az Acélbikák vezetőedzője. - Amennyire csak lehetett, felkészültünk az ellenfélből. Nagyon nehéz az Érsekújvár ellen, hiszen nem egy sor, vagy mondjuk három játékos van, akire oda kell figyelni az első három soruk minden pillanatban életveszélyes. Ugyanakkor azt is láttuk, hogy egy kőkeményen dolgozó UTE milyen bravúrokra képes a hihetetlenül tapasztalt játékosokból álló Érsekújvár ellen. Úgy érzem, készen állunk a kihívásokra, négy jól dolgozó sorunk van. Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy itt már nem babra megy a játék, minden hibának, dekoncentráltságnak és figyelmetlenségnek ára van. Ennek tudatában az is világos, hogy mindenkitől a maximumra lesz szükségünk, hogy a liga döntőjébe jussunk!

Az egyik fél négy győzelméig tartó párviadal kedden 18.30 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. A két csapat szerdán ismét találkozik, akkor 18 órakor kezdődik a találkozó - szintén Dunaújvárosban. Ezután Érsekújvárra költözik a két gárda: szombaton és vasárnap újra megmérkőznek egymással. Ha nincs döntés, akkor jövő szerdán folytatás Dunaújvárosban.

Ha kell a hatodik összecsapás, akkor azt február 28-án Érsekújváron rendezik meg.

Ha ekkor sincs döntés, a párviadal utolsó derbije március 3-án kedden Dunaújvárosban lesz.

Az elődöntő másik párosításában a Miskolci Jegesmedvék a Brassóval küzdenek meg. Itt a pályaelőny az alapszakasz-győztes borsodiaknál van, vagyis ha hét meccsre lenne szükség, akkor az Miskolcon lenne.

Február 12-én, csütörtökön, a Magyar Sport Házában megtartotta a 2015. év első elnökségi ülését a Magyar Jégkorong Szövetség, A hetedik napirendi pontban döntöttek az idei Magyar Kupa négyes döntőjének helyszínéről és időpontjáról. A Final Fourt március 27-28. között rendezik meg Székesfehérváron, mivel a határidőig kizárólag a Fehérvár AV19 jelezte szándékát a torna lebonyolítására.

A döntő mezőnyének tagja a rendező Fehérvár és az a magyar csapat, vagy csapatok, amely/ek bekerülnek a MOL Liga fináléjába.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!