Jégkorong

2015.01.15. 15:50

Négyből négyszer - Somogyi Balázs remek szériája az év végén kezdődött

Dunaújváros - Nincs ilyen irányú statisztika - legalábbis előttem nem ismert - , de elképzelhető, hogy a huszonnégy éves Somogyi Balázs, a Dab.Docler jégkorongcsapatának csatára világcsúcstartó lett szerdán.

Agárdy Csaba

Somogyi Balázs ugyanis a MOL Liga elmúlt hat fordulójában négy büntetőt lőtt, és mind a négyet belőtte. Mivel a jégkorongban a büntetők értékesítése sokkal nehezebb, mint bármely más sportágban, ez a teljesítmény bravúros. Statisztikailag tízből kettőt lőnek be a játékosok. Arról nem is beszélve, hogy a négyből három sorsdöntő volt, a DAB győzelmét jelentette az, hogy a szétlövésben betalált.

Fotó: Ady Géza

De nézzük csak időrendben, miként is történtek az események! Az óév utolsó meccsén Újpesten játszott a DAB Somogyi büntetője, ekkor jelentett először két pontot az Acélbikáknak (2-3). Utána a Brassó ellen, az új év első mérkőzésén ismét Soma rávezetése jelentette a dunaújvárosiak sikerét (5-4). Szerdán pedig két büntetőt is értékesített, a második újabb DAB-győzelmet jelentett (1-2). És ne feledkezzünk el arról sem, hogy a Debrecen ellen hazai pályán egy perccel a találkozó befejezése előtt szerezte meg csapata győztes találatát (2-1). Közben volt két mérkőzés Erdélyben: Brassóban 2-0-ra nyert a DAB, Csíkszeredában pedig 4-1-re, itt a harmadik gólt szerezte Somogyi. Vagyis: a csatár hat mérkőzésből négyet döntött el.

- Pedig korábban nem voltam nagy büntetőlövő, sőt, az edzőim ritkán jelöltek ki a végrehajtására. Ha jól emlékszem a négy év alatt, amit a DAB felnőtt csapatában töltöttem, csak kétszer lőhettem büntetőt, még Stephan Lundh edzősködése alatt. Ebben az évben egyébként ezt a négy büntetőt lőttem, úgy látszik, az edzőnk Donald MacLean az utóbbi időben letette mellettem a voksát. Örülök, hogy így alakult számomra bajnokságnak ezen része, hiszen korában öt hétig sérült voltam, a felépülésem után pedig nem ment jól a játék, mint a sérülést megelőzően. Tudom, fontos pontokat értnek a góljaim, de lényeg a rájátszás, ott kell, hogy igazán jól menjen a játék nekem és a csapatnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!