Jégkorong

2014.10.18. 17:31

Nem jutott nyolc közé a DAB a Kontinentális Kupában

A Dab.Docler 3-2-re kikapott a román Corona Brasov otthonában a jégkorong Kontinentális Kupában, a nyolc közé jutásért zajló torna második játéknapján, és így nem juthat tovább.

A lengyel bajnoktól elszenvedett vereség után szombaton a házigazda Brassóval játszott a DAB, s amennyiben a dunaújvárosiak életben szerették volna tartani továbbjutási esélyeiket, mindenképpen nyerniük kellett. Ráadásul a lengyelek kikaptak az első napon a Brassóval szemben alulmaradó Rigától, így szép kis körbeverés alakult ki. Az is biztos volt, hogy a kvartett első helyezettje továbbjut, míg a második csak akkor, ha mutatója jobb lesz, mint a brassóival párhuzamosan zajló németországi torna második helyezettjéé. Ez a plusz kvóta annak volt köszönhető, hogy a harmadik körben érdekelt Kijev visszalépett a sorozattól.

Azonban mivel kikapott a DAB, így a második hely esélye is elúszott Galaniszék számára.

Dab.Docler –ASC Corona Brassó 2-3 (1-2, 0-1, 1-0)

Dab.Docler: Sevela – Pozsgai (1), Hüffner, Azari Zs. (2), Hrdel, Kiss Á., – Martinka, Martine, Somogyi B., Gröschl T., Szappanos – Nagy R., Mestyán, Peterdi I., Pavuk A. 1, Galanisz 1 – Erdélyi, Léránt, Kovács, Papp V., Magosi E. Vezetőedző: Donald MacLean.

Donald MacLean így értékelte az összecsapást: –Jó meccset játszottunk, az első harmadban nem játszottunk jól, de a másodikban már igen. A harmadikban pedig sokkal jobbak voltunk, mint a Brassó, sikerült visszajönni a meccsbe, de ekkor meg nem volt szerencsénk. Természetesen csalódott vagyok, mert azért jöttünk Brassóba, hogy megnyerjük a tornát, ehhez képest két meccs után két vereséggel állunk. Vasárnapra össze kell szednünk magunkat.

A tegnapi összecsapáson a lett bajnok ellen – akiknek még volt esélyük a továbbjutásra – remekül kezdtek az átvariált sorokkal jégre lépő Acélbikák és magabiztos sikert arattak, így győzelemmel búcsúztak a kupától.

Prizma Riga – Dab.Docler 2-5 (0-4, 0-1, 2-0)

Dab.Docler: Sevela – Martinka, Martine, Kovács V., Hrdel, Kiss Á. (2) – Pozsgai, Hüffner, Szappanos 1 (2), Pavuk 2, Galanisz (1) – Nagy R., Mestyán, Somogyi, Papp V., Azari 2 – Erdélyi, Léránt, Magosi, Gröschl, Peterdi.

Tulajdonképpen egy harmad alatt a maga javára döntötte el a meccset a Dab.Docler. Galanisz vezérletével négy gólt szereztek az első húsz percben. Az első harmad kis késéssel indult, mivel a rigaiaknál a kapus megsérült a bemelegítésnél, így Lusins helyett Zakrevskis kezdett a vasak között. A 9. percben Lusins megpróbálkozott a visszajövetellel, de négy percnél tovább nem bírta, így 13 perc alatt háromszor cseréltek kapust a lettek. Ennyi idő alatt a DAB azonban már háromszor mattolta a rigai védelmet, a 6. percben Pavuk lépett ki Galanisz passzával és gyönyörűen emelt a hálóba. Három perccel később ismét Galanisztól indult egy akció, Szappanossal ketten vezették az egyedül maradt lett hátvédre a korongot, és bár a végén Szappanos löketét Zakrevskis hárította, ám a második hullámban érkezett Pavuk és megszerezte újabb gólját. Galanisz volt az előkészítője a harmadik találatnak is, a kaput megkerülve tette vissza a korongot Szappanosnak, aki beemelte azt a hálóba. Ám itt még nem volt vége az újvárosi gólgyártásnak, Kiss és Azari másolta le az előző jelenetez, előbbi passzát utóbbi oldotta meg szépen. Az Acélbikák az első harmadban és annyi gólt lőttek, mint az azt megelőző százhúszban összesen, s ezzel el is döntötték a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!