Jégkorong

2014.09.02. 18:20

DAB: nem sikerült a visszavágás

Pöstyén - Öt hazai felkészülési mérkőzés után idegenben is pályára lépett kedd este a Dab.Docler jégkorongcsapata. A mieink Pöstyénben 6-3-ra kikaptak.

Agárdy Csaba

A szlovák Extraligában legutóbb a negyedik helyen végzett a Pöstyén, vagyis remek csapatról van szó. Ezt múlt hét pénteken bizonyították is, amikor egy elég feszült hangulatú mérkőzésen 5-2-re nyertek Dunaújvárosban. Kedden a DAB viszonozta a pöstyéniek látogatását.

SHK 37 Piestany (Pöstyén) - Dab.Docler 6-3 (1-1, 2-2, 3-0)

HK 37 Piestany: Surek Sedivy, kadra, Brňák, Rais, Cunik, Krajčík, Srenc, Valjent Romance, Misura, Klempa, Rapáč, Holovič, Kutálek, Lichanec, Hamrák, Haring, Brzobohatý, Toman, Vaculín.

DAB: Sevela Martinka, Nagy R., Hruby, Erdélyi, Pozsgai, Hüffner, Mestyán, Szabados Kiss, Magosi, Peterdi, Gröschl, Pavuk, Somogyi, Szepessy M., Szepessy B., Papp, Szappanos, Azari, Galanisz.

A 4. percben a Pöstyén szerezte meg a vezetést, amit a 11. percben Magosi Erik egalizált. A hazaiak első gólja megadta az alaphangot, hiszen innentől kezdve végig vezettek, az Acélbikák pedig mentek ellenfelük után, többször is egyenlítettek. Az első és a második harmad is döntetlent hozott, a második húsz percben a dunaújvárosiak második gólját Kiss Ákos szerezte, a harmadikat pedig a junior korú védő, Hruby Gellért. Az utolsó felvonásra így 3-3-as állásnál mehettek a csapatok. Ebben a húsz percben azonban csak hazai gólt láthattak a nézők, és sajnos abból hármat is. Végül a Pöstyén 6-3-ra nyert, vagyis az Acélbikáknak nem sikerült visszavágniuk a pénteki dunaújvárosi vereségért.

A Dab.Docler legközelebb pénteken játszik, akkor este fél hétkor a MOL Liga újoncát, a Debreceni HK-t fogadja a jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!