Jégkorong

2015.11.25. 14:51

Mike McCann: minden nap várom, hogy a csarnokba jöjjek

Dunaújváros – Mike McCann a Dunaújvárosi Acélbikák csatára a kemény munka híve, akinek minden mérkőzésen egy célja van: győzni!

Boda Bence

– A legmagasabb egyetemi bajnokságban, majd az SPHL ligában játszott a tengerentúlon. Milyenek ezek a bajnokságok a MOL Ligához hasonlítva?

– Mindegyik nagyon különböző. Az egyetemi bajnokságban, az SPHL-ben és most a MOL Ligában is megtanultam különböző technikákat és fogásokat, hogy fejlődjek mint játékos és csapattárs, a jégen és azonkívül is. Nagyon örülök, hogy itt lehetek ebben a szezonban!

– Az első alkalom, hogy Európában van. Hogy tetszik?

– Nagyon tetszik Magyarország. Az edzői stáb, a csapattársak és a szurkolók is nagyszerűek és valószínűleg mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy csupa pozitív élménnyel gazdagodjak az elmúlt két és fél hónap alatt.

Az amerikai Mike McCann-nal jól járt a DAB. Hajtós, gyors, kapura veszélyes a csatár

– Nem egy túl nagy város a mienk. Hogy viszonyul ehhez egy nagyobb nyüzsgéshez szokott amerikai?

– Nagyon otthonosan és kényelmesen érzem magamat a városban. Egész életemben kisvárosokban éltem, Barrington, ahol születtem sem túl nagy, aztán a Colgate Egyetemre jártam, ami szintén egy kisvárosban, Hamiltonban található. Szeretem, hogy csendes, nyugodt környezetben vagyunk, bár nagyon szívesen látogatom meg Budapest is, gyönyörű város.

– A szurkolók egy gyors, technikás játékost ismerhettek meg Mike McCann személyében. Mi a legnagyobb erőssége a jégkorongban?

– A korcsolyázást tenném az első helyre, illetve szeretek felépíteni akciókat, passzokat kiosztani. Meg kell köszönnöm a korcsolyázó oktatómnak, Justin Nelsonnak, hogy öt éven keresztül dolgozott velem, hiszen a sebességgel együtt fejlődik a technika és a többi alapvető képesség, ami ahhoz kell, hogy az ember sikeres legyen ebben a sportban. Nélküle nem lennék sem olyan játékos, sem olyan ember, amilyen ma vagyok.

– Milyen a csapaton belül a kémia? Könnyen ment a beilleszkedés?

– Talán az egyik legfontosabb dolog , hogy meglegyen a csapaton belüli kötődés. Úgy érzem, hogy ez a Bikákban megvan. A csapatban remek emberek játszanak, akik olyan környezetet teremtettek, amiben mindenki otthonosan és jól érzi magát. Minden nap várom, hogy a csarnokba jöjjek, és újra magamra húzzam a mezt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!