Jégkorong

2016.04.15. 14:01

Dunaújvárosi Acélbikák: 5. hely búcsúzásul

Dunaújváros - Április 8. és 10. között rendezte meg a DAB az U15-ös korosztálynak a III. Steel Bulls Cupot. A Dunaújvárosi Acélbikák ötödik lett. Ezzel a dunaújvárosi hokisok számára befejeződött a szezon.

Agárdy Csaba

Nyolc csapat vett részt az eseményen, és körmérkőzést játszottak a klubok. Minden mérkőzés két félidőből állt, 20 perces játékidővel, mindkét félidő külön eredménynek számított (két pont a győzelemért, egy pont a döntetlenért)

A DAB eredményei: DAB - Valeske Mezirici (cseh) 1-3. 0-1, - Havirov (cseh) 0-2, 0-3, Topolcs (szlovákiai) 2-0, 0-3, - Győri ETO 0-, 0-2, - Besztercebánya (szlovákiai), HOBA Bratislava (Pozsony, szlovákiai) 3-0, 1-1), Zólyom (szlovákiai).

Hárít a dunaújvárosi védelem. A kapus Barna Bence már fogja a korongot. Sztupa Aurél (balról) és Gebei Bence biztosít

Strenk Hunor, a DAB edzője így összegezte a háromnapos kupa eseményeit: - A pénteki első napon hadilábon álltunk a szerencsével, és fel kellett vennünk a jóval magasabb tempót, szerencsére ez hamar sikerült. A szombati napon azután megszereztük első pontjainkat. Kiváló játékkal sikerült hét pontot begyűjtenünk, csapatként működtünk. A Topolcsány ellen az első félidőt 2-0-ra nyertük, a második félidőben 1-3-ról sikerült talpra állni és kapuslehozatallal pontot menteni. A későbbi győztes Győr ellen sem játszottunk alárendelt szerepet, a helyzeteink értékesítése jelentette a legnagyobb problémát. Az ellenfél kapusa kiválóan védett, belőlünk pedig hiányozott a gyilkos ösztön a kapu előtt. Az esti mérkőzésen a Besztercebánya ellen ami eddig kifelé pattant az most befelé, a szerencse végre a mi oldalunkra állt és 5-0 ra sikerült nyerni az első félidőt. Ami az egyik legnagyobb különbségű győzelem volt a tornán. A lendületünk sajnos nem tartott ki a végéig az utolsó meccsre elfáradt a csapatunk, így két sima vereség lett a vége a Zólyom ellen., ennek köszönhetően nem sikerült megszerezni a negyedik helyet.

A torna végeredménye: 1. Győr, 2. Mezirici, 3. Havirov, 4. Zvolen, 5. DAB, 6. Topolcany, 7. Besztercebánya, 8. HOBA Bratislava.

A Dunaújvárosi Acélbikák:

Kapusok: Barna Bence, Belya Viktor. Védők: Sztupa Aurél, Gebei Bence, Marsiske Hunor, Csergő Péter, Vámos Alfréd, Piszmann Máté, Jadlószki Máté.

Csatárok: Strenk Olivér, Barna Dávid, Gulácsi Ábris, Szűcs Ádám, Lódri Máté, Károly Róbert Nikolasz, Wolf Dominik, Kudron Kristóf, Kis Bence, Márkus Márkó, Linka Bence, Rozsnyai Bendegúz, Szabó-Sáfár Benedek (csatárok). Edzők: Strenk Hunor, Borbás Gergely, Peterdi Imre.

Peterdi egyre jobban van

Peterdi Imre, a DAB felnőtt jégkorongcsapatának kapitánya és az utánpótlás egyik edzője, március elején kapott stroke-ot. akkor megműtötték, és azóta szerencsére egyre jobban van. Ezt bizonyítja az is, hogy a múlt héten kilátogatott a jégcsarnokban a Stel Bulls Cupra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!