Jégkorong

2015.01.26. 20:15

Somogyi büntetője döntött a Miskolc ellen

Dunaújváros - Nem sok ideje volt keseregni a szombaton nem mindennapi végjátékban elveszített Csíkszereda meccs miatt a Dab.Docler jégkorongozóinak, ugyanis hétfő este már a listavezető Miskolccal játszott a második helyen álló csapat.

Boda Bence

Azért a hétfői derbi előtt Donald MacLean, a dunaújvárosiak mestere nem ment el szó nélkül a másfél perc alatt kétgólos előnyről elvesztett meccs mellett: - Nagyon régóta a jégkorong körül forog az életem, egyszer sem éltem azonban át olyan rövidzárlatot, mint a Csíkszereda elleni meccs végén. A sport azonban ilyen, nincs időd megállni, nem tudod magadban túl sokáig értékelni az eseményeket. A legfontosabb most, hogy elfelejtsük, ami történt és visszataláljunk arra a kilenc meccses győzelmi szériára, amin a hétvége előtt voltunk. Nyilván ez nem lesz a legegyszerűbb, hiszen a liga élcsapata érkezik. A szezonban ötször találkoztunk, háromszor mi, kétszer ők győztek. Továbbra is az az érzésem, hiába van a többi csapatnak jóval több légiósa, ha a mieink a legjobb tudásuk szerint játszanak, akkor bárkit megverünk.

Dab.Docler Miskolci - Jegesmedvék 4-3 büntetőkkel (1-1, 1-0, 1-2, 0-0)

Dunaújváros, vezette: Németh, Gangel, Abonyi, Székely.

Dab: Kalnins Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Szappanos 1, Azari (1) Martine (1), Mestyán (1), Peterdi 1, Eskelinen, Gröschl (1) Erdélyi, Somogyi 2, Szepessy M. (1), Papp V. (1), Nagy Dörök, Hruby, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

Miskolc: Bálizs Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau Vojtkó, Dósa, Miskolczi, Láda, Popovics Roczanov, Ritó, Szilágyi, Budai, Fliszár. Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítás: 8, illetve 10 perc.

Nem ilyen kezdésre számítottak a hazai drukkerek, többen mire visszaértek a büféből már csak azt láthatták a táblán, hogy vezet a Miskolc ehhez Dansereaunak negyvenhat másodperc kellett. Szerencsére egy kettős fórt kihasználva Szappanos bevágta a kapuvas alá a pakkot. A második harmadban sikerült fordítania a dunaújvárosiaknak, Somogyi egy kipattanót varázsolt be a kapuba (2-1), és utána is támadásban maradtak a fiúk, de eredmény nélkül. A záró harmad igen izgalmasra sikeredett, előbb Dansereau egyenlített, majd előnyből Cohen a miskolci előnyt is megszerezte. Az utolsó tíz percben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, előbb Becze, majd Mestyán lőtte telibe a kapuvasat, Martine pedig az üres kapu mellé lőtt. Két perccel a lefújás előtt csak siker koronázta a hazai rohamokat, Peterdi talált bem amivel hosszabbításra mentette a derbit. A ráadás öt percben nem született gól, így jöhettek a büntetők, amelyek közül az első hat kimaradt, elsőként Somogyi talált be, s mivel Becze is rontott, így a győzelem az Acélbikáké lett. Ezzel a Dab két fordulóval a vége előtt öt pontos hátrányát négyre csökkentette a Miskolccal szemben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!