Jégkorong

2015.03.25. 20:09

Spisák Róbert, a legsikeresebb dunaújvárosi edző bízik a játékosokban

Dunaújváros - Pénteken megkezdődik a jégkorong Magyar Kupa négyes döntője Székesfehérváron.

Agárdy Csaba

Az elődöntő első mérkőzést a Dab.Docler játssza a Miskolc ellen 16.30 órakor. Azután fél nyolckor a Debrecen és a Fehérvár AV19 méri össze az erejét. Másnap a két győztes 19 órakor vívja a döntőt.

A Dunaújvárosi Acélbikák, a korábban már kétszer a városban dolgozó kiváló kassai trénerrel, Spisák Róberttel kezdték meg a felkészülést a hétvégi székesfehérvári négyes tornára.

Spisák-mester talán már a Miskolc elleni taktikán mereng
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Dunaújvárosi Acélbikák a Magyar Kupa döntőre új edzővel, Spisák Róberttel készülnek. Ahogy mondani szokás, az eddigi edző, a kanadai Donald MacLean teljesítménye kiverte a biztosítékot a klub vezetésénél. Már a MOL Liga elődöntőben sem volt meggyőző a DAB teljesítménye, 4-1-es összesítéssel ki is estek az Acélbikák, de a kupa elődöntőben a Debrecenben elszenvedett 7-2-es vereség már sok volt.

Ezután Azari Zsolt, a klub elnöke remek döntést hozott, a Dunaújvárosban már kétszer is dolgozó kassai Spisák Róbertet kérte fel arra, hogy rázza fel a csapatot, és próbáljanak valami maradandót alkotni a Magyar Kupában – mert arról ne feledkezzünk el, hogy a Dab.Docler a címvédő, amely tavaly a négyes döntőben 4-1-re győzte le a székesfehérváriak EBEL-csapatát.

A kupadöntő kapcsán beszélgettünk Spisák Róberttel. A kassai szakemberről talán elég csak annyit mondani, hogy 1998-ban és 2000-ben magyar bajnok lett a Dunaferr-rel. – Sokat dolgoztam külföldön, de olyan jól, mint Dunaújvárosban sehol sem éreztem magam. Ezért is örültem nagyon annak,, hogy néhány hete Azari Zsolt megkeresett. Jól esett, jó volt ide visszajönni. Itt szeretik a jégkorongot, sok jó embert ismertem meg, jó barátokra tettem szert az elmúlt évek során. A csapat persze változik. Most vagyok harmadszor a dunaújvárosiak edzője, egy játékos van, Peterdi Imre, aki mindig itt volt. Az ifjú Azari Zsolt, akivel kétszer dolgoztam együtt. De például Pavuk Attila, vagy Somogyi Balázs, akik most meghatározó játékosok, még gyerekként szurkoltak a csapatnak, amikor legutoljára itt dolgoztam.

Arra a kérdésünkre, hogy milyen csapat várt rá két hete Dunaújvárosban, Spisák Róbert így válaszolt: – Ismertem a csapatot, hiszern két évig voltam az Érsekújvár edzője a MOL Ligában. Fizikálisan rendben van a csapat, és sok technikás játékosa van. Nagy változásokat nem terveztem. Ami jó a csapatban, azt tovább kell vinni. Koncentrálni kell, mert nincs olyan mérkőzés, amit nem akarunk megnyerni. Elégedett vagyok a fiúk munkájával, mindenki megtesz mindent az edzéseken. A múlttal nem foglalkozom. Nem illik az előttem lévő idővel foglalkozni, előre kell nézni. Támadó, gyors hokit szeretnénk játszani. A körülmények nagyon jók Dunaújvárosban, ami kell egy profi csapatnak, az mind megvan itt.

A kupaesélyekről a kassai szakember annyit mondott:

– Most csak a Miskolc elleni mérkőzésre koncentrálunk. Jó lett volna még két hetet együtt dolgozni a fiúkkal, de ez már nem fontos, pénteken tiszta fejjel játszanunk kell. Sajnos Galanisz beteg, három napot kihagyott. Bízom a fiúkban, és bízom abban, hogy sikeresek leszünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!