Jégkorong

2015.08.12. 12:56

DAB: megkezdődött a jégkorong-szezon

Dunaújváros - Akármilyen kánikulai napokat élünk át mostanság, nincs mit kételkedni abban, hogy megkezdődött a jégkorong-szezon. A MOL Ligás és az utánpótlás csapatok is már több mint egy hete jégen készülnek, és elkezdődött a felkészülési mérkőzések sorozata.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Enikő

Írásunkban összefoglaljuk, hogyan is alakulnak majd az utánpótlás-bajnokságok, és azt, miként készülnek a szezonra a DAB csapatai.

A Magyar Jégkorong Szövetség elkészítette a kiírásokat az U20 (junior), az U18 (ifjúsági), az U16 (serdülő és az U14 (kölyök) korosztályokra. Az U12 (előkészítő), az U10 (mini) és az U8 (szupermini) korosztályok programja később készül el. Ennek két oka van ezekben a korosztályokban nincs a mérkőzéseknek végeredménye, a játék a lényeg, és az, hogy a legkisebbeknél hagyományosa későbbi a nevezési határidő, mint a nagyobbaknál..

Első és a legfontosabb, a Dunaújvárosi Acélbikák az ifiket leszámítva, minden korosztályban ott lesznek. (Tavaly serdülő csapat sem volt.)

Szóval: a junior bajnokság nyolc csapattal indul, a Debrecen, a DAB, az Ifj. Ocskay Akadémia, a MC B udapest, a Miskolci Jegesmedvék, a Pesterzsébet, az UTE és Vasas nevezett. Három csapat, a DAB, a Pesterzsébet és az UTE az OB II-be is nevezett.

A serdülőknél tizenkilenc csapat vesz részt a bajnokságban, a dunaújvárosiak a B-csoportban a MAC Budapest B, a KMH B, a Tisza Volán, az UTE és a Gepárd JE ellen játszhatnak.

A kölyök mezőnyt harmincnégy csapat alkotja. a DAB alakulattal indul. Az A2-es csoportban az Acélbikák ellenfelei a Debrecen, az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia, a Felcsík SK, a Győri Nemak ETO és a Vasas lesz.

A DAB B-nek a B1 csoportban, az FTC B, a Kaposvári SI, a Miskolci Jegesmedvék B, a Pesterzsébet B és a Sportországi Cápák lesz az elelnfelei.

Hogy szélesedik a hazai jégkorongozás alapja azt talán az is bizonyítja, hogy már a U14-es mezőnyben olyan csapatokkal találkozhatunk, mint az MTK, a Veszprémi Jéglovagok, az Egerszegi Titánok, a Kiskőrös, a Kazincbarcikai Ördögök, a Pécsi Skacok vagy éppen a Szabolcsi JE.

Vladimír Babic-tól, a DAB utánpótlás vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy a juniorokat nem számítva az utánpótlás csapatok edzéseit százharmincan látogatják.

– A bajnokságok kezdete előtt az idén nem rendezünk tornákat, az augusztusi edzőtábor végén sem, az edzőtábor egyébként egész hónapban tart, viszont felkészülési mérkőzéseket sorozatban játszanak a csapatok – tájékoztatta lapunkat Vladimír Babic.

A junior csapat munkáját a felnőttek kanadai edzője, Lee Gilbert irányítja, a serdülőkét és a kölykökét a felnőttek között még játszó Peterdi Imre és Strenk Hunor, az U12, az U10 és az U8-as csapatok szakmai munkájáért Babic, Jávorics Gábor, Kiss Attila és Palkó Dorka felelős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!