Jégkorong

2014.02.09. 19:05

Szuperkupa előtt a DAB

Dunaújváros - Stephan Lundh komolyan készül, s készíti az Acélbikákat a SAPA Fehérvár AV19 elleni összecsapásra. A svéd tréner szerint van esély a kék-fehérek fölé kerekedni az MME Szuperkupában. Az első mérkőzés kedden Dunaújvárosban 18 órakor kezdődik, a második pedig szerdán 20 órakor Székesfehérváron.

Bobory Balázs

– Holnap megkezdődik azaz összecsapás, amelyikre mindenki vár. Ön mire számít a Volán elleni derbin?

– Tudom, hogy már unalomig ismételtem, de ettől függetlenül igaz: lényegében, amit meglehet, azt megnyertük a csapattal. Egy nagy hiány van csak az Acélbikákkal közös múltamban, és az a Volán legyőzése. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy képesek vagyunk megverni őket, ha a játékosok is elhiszik ezt.

– Pontosan mit ért ez alatt?

– Úgy érzem, az előző években is megvolt az esélyünk, de egy kissé mindenki megszeppenve lépett pályára. Mindenki túlságosan tisztelte az ellenfelet, valószínűleg már a mérkőzés előtt, az öltözőben vesztettünk. Ezt nem engedhetjük meg ismét magunknak, hiszen most két lehetőségünk is lesz egymás után, hogy legyőzzük a megyei riválist. Ezzel élnünk kell!

Stephan Lundh magyaráz a dunaújvárosi játékosoknak. A Szuperkupa előtt jól jönnek majd a tanácsai az Acélbikáknak. Fotó: Ónodi Zoltán

– Lesz valamilyen speciális felkészülés ezekre a mérkőzésekre?

– Szerencsére jó páran a válogatottal szerepeltek Lengyelországban, de úgy gondolom, őket kellőképpen felpörgette és motiválja a nemzeti csapat légköre és az ottani mérkőzések. A többiek kaptak néhány szabadnapot, de hatodikától kőkeményen, egyértelműen erre a két meccsre koncentráltunk – mind az edzéseken, mind a jégen kívül. Videó elemzéseket tartunk, élőben is megnéztünk néhány Volán-mérkőzést az edzői stábbal, emellett statisztikai kimutatásokat is készítettünk – nagyon komolyan vesszük a felkészülést! A legfontosabb feladatunk most az, hogy a játékosokat mentálisan felkészítsük erre a mérkőzésre, ahogy korábban mondtam, el kell hitetni velük, hogy képesek legyőzni a fehérvári csapatot!

– Mi a legnagyobb különbség a két együttes között?

– Egyértelműen abban látom a különbséget, hogy az EBEL-ben a Volán közel hatvan kiélezett, kemény és hajtós meccset játszik, ahol mindenkitől száztíz százalék kell. Nálunk ugyanez a szám húsz körülire tehető. Ettől függetlenül azt gondolom, kemény munkával és akarattal ez a különbség áthidalható! Még egyszer mondom, le tudjuk győzni a Volánt.

– Hihetetlenül magabiztos...

– Nézze, elég sok ideje benne vagyok a körforgásban, egy-két nagyobb csatán már túl vagyok. Tudom azt, hogy mindig az nyeri a harcot, aki jobban akarja a győzelmet. Nyilvánvaló, hogy nem mi vagyunk az esélyesei az összecsapásnak, de nem szabad sem lebecsülnünk magunkat, sem túlságosan felértékelni őket. A saját dolgunkkal kell foglalkoznunk, jól összerakott tervvel lépünk majd jégre, és egy olyan taktikával, amit Jonas Johnson állítottunk össze a videók, illetve az élőben látott mérkőzések alapján. Van gyenge pontja a székesfehérvári csapatnak, mint minden gárdának, a kérdés, meg tudjuk-e őket ott szúrni, ahol a legjobban fáj nekik. Ha már a magabiztosságnál tartunk válaszolnék a saját kérdésemre: meg tudjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!