Jégkorong

2015.08.25. 18:45

Csütörtökön a DAB már a MOL Liga kerettel játszik a Fradi ellen

Dunaújváros - Ifjabb Azari Zsolt, a DAB jégkorongozója a múlt héten a szlovák extraligás Zólyomnál (Zvolen) töltött el egy tanulságos hetet.

Agárdy Csaba

Az egyik legpatinásabb, legeredményesebb szlovákiai jégkorong klub a HKM Zvolen (2005-ben megnyerte a Kontinentális Kupát, többszörös bajnok). Itt tölthetett el egy hetet a DAB válogatott csatára, ifjabb Azari Zsolt.

Ifjabb Azari Zsolt a MOL Liga tavaszi rájátszásában az aranysisakban játszott, mint az Acélbikák legeredményesebb játékosa az alapszakaszban. Legutóbb Zólyomban mutathatta meg tudását

- Az elmúlt hat évben a Dunaújvárosban játszó kapus, a Szlovákiában született Sevela Péter segítségével kerültem a zólyomiakhoz. Már a megérkezésemkor tudtam, nagyon kevés esély van arra, hogy szerződést kapjak, mivel akkora már megvolt a csapat tizenöt csatára, védőt kerestek. Egy hetet azért eltölthettem náluk, ami sok tapasztalattal járt. Először is visszaigazolódott az, hogy volt értelme az elmúlt évek kemény munkájának, mert nem lógtam ki a sorból. Megmerem kockáztatni, ha korábban érkezem, maradhattam volna Zólyomban. Egy meccset játszottam a csapatban, és egy gólt lőttem. Meggyőződhettem arról, hogy nem olyan óriási a távolság a MOL Liga és a szlovák Extraliga között. Azt is megmerem kockáztatni, hogy a MOL Liga legjobb játékosai beférnének az Extraligába - foglalta össze tapasztalatait a dunaújvárosiak játékosa. Azari Zsolttal mint a DAB játékos-sportigazgatójával ezután hazai vizekre eveztünk, hiszen csütörtökön újabb felkészülési mérkőzést játszik a csapat, az ellenfél a Ferencváros gárdája lesz (18.15). A Fradinak egy felkészülési mérkőzése volt eddig, amikor 8-1-re verte a szlovák harmadosztályú Lévát. (A DAB is egyet játszott eddig, a Debrecent győzte le 5-3-ra, igaz, szombaton a Lévával is találkoztak volna, de a felvidékiek lemondták a meccset.)

- Hatalmas kerettel kezdtük meg a munkát augusztus elején, de már sokan lemorzsolódtak. A tervünk az, hogy a csütörtöki mérkőzésen már az a keret korcsolyázik jégre, amelyikkel szeptemberben elkezdjük a MOL Ligát. Akivel szerettünk volna, már megegyeztünk. Még egy hátvédet keresünk - tudatta Azari.

A szurkolók számára fontos információ, hogy a csütörtöki találkozó ideje alatt meg lehet vásárolni a szezonra érvényes bérleteket.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!