Jégkorong

2014.04.02. 15:55

Csehországban szerepeltek jól a DAB utánpótlás hokisai

Dunaújváros - A Dab.Docler utánpótlás-korú jégkorongcsapatai a szezon hajrájában egymásután vesznek részt a különböző nemzetközi tornákon.

Agárdy Csaba

A sorozat március 22-23-án Dunaújvárosban indult, amikor nemzetközi tornát rendezett a DAB, I. Steel Bull International Tournament elnevezéssel. A kupára tizenkét csapat nevezett, a Dab.Docler hárommal is. Az eseményen a 2006-ban vagy azután született (U8) játékosok léphettek pályára.

A torna végeredménye: 1. UTE, 2. Sportország Budapest, 3. Dab.Docler A , 4. Vasas A , 5. HOBA Pozsony (szlovákiai), 6. Vasas B , 7. Pólus Pingvinek, 8. Gyergyószentmiklós (erdélyi), 9. Győri ETO, 10. Felcsík (erdélyi), 11.Dab.Docler B , 12. Dab.Docler C . A dunaújvárosiakat Jávorics Gábor, Palkó Dorka és Kis Attila irányítoltta az eseményen.

Ugyanezen a hétvégén a két korosztállyal idősebbek, a tizenkét évesek (U12) a csehországi Meriziciben szerepeltek. Négy cseh együttes mellett egy külföldi csapatot hívtak meg a rendezők, az pedig a Dab.Docler volt. A Strenk Hunor vezette dunaújvárosi csapat tisztességgel helytállt, hiszen négy mérkőzéséből kettőt megnyert, de a körbeverések miatt csak a negyedik helet szerezte meg.

A DAB eredményei: DAB Vyskov 2-8, Valasské Merizici 5-1, Fridek Mistek 5-4, Unicov 0-2.

A végeredmény: 1. Vyskov, 2. Valsské Merizici, 3. Unicov, 4. DAB, 5, Fredik Mistek.

A dunaújvárosi tornán részt vevő Dab.Docler játékosai.

DAB A : Horváth Alex, Karaisaridis Georgios, Kuminka Zsombor, Léhi Kristóf, Leitgieb Dominik, Molnár Botond, Nagy Benjámin, Soós Csenge, Szabó Beni, Barna Olivér.

DAB B : Almási Roland, Débics Roland, Erdősi Csanád, Koós Patrik, Kun Gréta, Princes Kamil, Szakács Bence, Támadó Ármin, Gubits Zsófia, Hojek Dávid, Bohos Ádám.

DAB C : Borbély Áron, Halász Márk, Jelinek Raven, Juhász Zalán, Komáromi Lóránd, Makovics Gábor, Nagy Dominik, Szentandrássy Noel.

A csehországi Velasske Meziriciben a dunaújvárosi csapatot az alábbiak képviselték: Belya Viktor, Kamondy Dominik, Stupa Aurél, Soós Levente, Strenk Olivér, Csergő Péter, Jadlószki Máté, Barna Dávid, Gebei Bence, Lódri Máté, Vámos Alfréd, Szabó-Sáfár Benedek, Rozsnyai Bendegúz, Szekeres Tamás, Wolf Dominik, Károly Róbert Nikolasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!