Jégkorong

2016.07.20. 12:50

Újabb játékos a Jegesmedvéktől

Az amerikai magyar Justin Cseter személyében újabb ponterős játékossal erősítette meg a keretét a DAB MOL Ligás jégkorongcsapata.

Továbbra sem pihen a dunaújvárosi csapatvezetése, amely azok után, hogy bejelentettea kanadai Keegan Dansereau szerződtetését, egy újabb ponterős jégkorongozóval igyekszik még kedvezőbb helyzetbe hozni magát a 2016/2017-es MOL Liga szezonban - olvashatjuk a csapat honlapján, az Acelbikak.net-en. Ifjabb Azari Zsolt klubmenedzser elárulta, sikerült lezárni a tárgyalásokat, s megállapodást kötniük az amerikai-magyar kettős állampolgár Justin Cseterrel, így a kiváló center a DAB-ban játszhatja végig a MOL Liga következő kiírását. Dansereau után így már a második hokis került Miskolcról Dunaújvárosba

A huszonhét éves csatár pályafutása korábbi szakaszában az Egyesült Államokban játszott, ahol az Alabama csapatával 2010-ben megnyerte az egyetemi bajnokságot, 2013 és 2015 között a Southern Professional Hockey League-ben (SPHL) szereplő Huntsville Havoc együttesét erősítette, ahol száznégy meccsen hatvannéyg pontot szerzett.

Justin Cseter nem lesz ismeretlen a dunaújvárosi szurkolók számára sem, hiszen a leguóbbi szezonban a DVTK Jegesmedvék csapatánál játszott, ahol az alapszakaszban negyvennyolc meccsen huszonhét pontot (10 gól, 17 assziszt), míg a rájátszásban nyolc találkozón kilenc egységet (4 gól, 5 gólpassz) szorgoskodott össze, vagyis nem kis mértékben járult hozzá a miskolciak MOL Liga sikeréhez.

Ahogy Keegan Dansereau-tól, úgy tőle is eredményes és jó játékot remél az Acélbikák csapatvezetése, amely azt is nagyon fontos szempontnak tartotta Cseter szerződtetésénél, hogy magyar útlevéllel is rendelkezik, így nem foglal légiós helyet a Dunaújvárosi Acélbikák keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!