Jégkorong

2016.07.15. 15:30

Újabb két fiatalt igazolt a DAB

Dunaújváros - Horváth Dávid és Tanka Lőrinc személyében két új játékos szerződtetését jelentette be ifj. Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák klubmenedzsere.

Gallai Péter

Horváth Dávid a Ferencvárostól érkezik Dunaújvárosba

A héten már eldőlt, hogy ifjabb Azari Zsolt nem csak klubmenedzserként, hanem játékosként is az Acélbikáknál marad az új idényben, s pénteken újabb két hokis igazolását jelentette be a klubvezetés. Mint az egyesület honlapján megjelent: a 24 éves Horváth Dávid, valamint a 19 éves Tanka Lőrinc is a DAB csapatánál folytatja pályafutását.

Tanka Lőrinc eddig főleg az utánpótlásban szerepelt
Fotó: MJSZ

Posztjukat tekintve mindketten csatárok, s életkorukból adódóan előbbi rendelkezik nagyobb rutinnal a MOL Ligában. Horváth Dávid - akire hátvédként számít a szakvezetés - a MAC-ban kezdte az elmúlt szezont, majd a Ferencvároshoz ment, s innen érkezik az Acélbikákhoz, eddig összesen 174 mérkőzést játszott a nemzetközi sorozatban, melyeken 38 pontot (22 gól, 16 assziszt) szerzett. Tanka Lőrinc debreceni nevelésű, de megfordult már Szlovákiában is, a MOL Ligában még nincs túl sok meccse, összesen tizenkilenc alkalommal kapott lehetőséget, de pontot még nem sikerült szereznie.

A klubmenedzser azt is elárulta, hogy továbbra is több játékossal állnak tárgyalásban, és ha ezek sikerrel zárulnak, akkor további igazolásokat is be tudnak jelenteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!