Jégkorong

2015.09.11. 09:49

Vasárnap bemutatkoznak az Acélbikák - Lee Gilbertnek a közönség a kedvenc játékosa

Eljött a puding próbája. A DAB átalakított jégkorongcsapata vasárnap bemutatkozik a MOL Ligában. A liga nyolcadik rajtjánál a dunaújvárosiak ellenfele a Ferencváros lesz. A találkozó 18.15 órakor kezdődik a jégcsarnokban.

Agárdy Csaba

Nyáron lett az Acélbikák vezetőedzője a kanadai Lee Gilbert, így a csapattal együtt ő is vasárnap mutatkozik be a dunaújvárosi közönségnek. Vele beszélgettünk a rajt kapcsán.

- Ön augusztus elején szerződött Dunaújvárosba, de még mindig keveset tudunk a pályafutásáról...

- A tengerentúlon az USA Hockey-nél, ez egy képesség fejlesztő hokisuli, a Pittsburg Pinguings-nél, és magán hoki iskolámban dolgoztam. Európában Dániában és Franciaországban edzősködtem.

Lee Gilbert a játékosai között. Mind a csapat, mind a kanadai szakember vasárnap vizsgázik először. A Ferencváros érkezik
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Hogyan került Magyarországra, Dunaújvárosba?

- Marty Raymondot, a Fehérvár korábbi edzőjét jól ismerem. Ő nagyon ajánlotta Magyarországot. Elmondta, hogy a játékosok itt keményen dolgoznak, szép az ország, szépek a nők, és finomak az ételek. Mivel nincs ügynököm, ezért magam intézem a dolgaimat, én jelentkeztem a dunaújvárosiaknál. Leinformáltuk egymást, majd megegyeztünk.

- Tudott arról, hogy egy alaposan meggyengült csapathoz került, és a most induló szezonban nem a bajnoki aranyérme a cél?

- Mindennel tisztában voltam, mindenről tudtam. Arról pedig, hogy az idén nem a bajnoki címért játszunk , az a véleményem, hogy ezt az emberek gondolják így, és nem én. Amikor elkezdődik egy bajnokság, mindenkinek egyforma az esélye a győzelemre. Egyébként nem az a lényeg, hol kezdjük a ligát, hanem az, hogy hol fejezzük be. Egyébként azt mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy minden téren sokkal jobb a tapasztalatom, mint amire számítottam.

- Mennyire ismeri az ellenfeleket?

- Csak a Debrecenről és a Ferencvárosról vannak ismereteim, hiszen velük játszottunk felkészülési mérkőzéseket. A többieket nem ismerem.

- Azt venni ki a szavaiból, hogy eddig elégedett a dunaújvárosi viszonyokkal. Mennyi időre tervez az Acélbikáknál?

- Egyéves a szerződésem, de szeretnék hosszú távon Dunaújvárosban dolgozni, hiszen igazán komoly szakmai munkát csak több év alatt lehet elvégezni

- Egy hónap alatt látott-e olyan játékost, aki különösen felkeltette az érdeklődését, akit különösen ügyesnek tart?

- Az egész csapat. A nyilvánosság előtt egyébként soha sem szoktam sem jót, sem rosszat mondani a játékosokról, ezek a dolgok mindig a csapat belügyei. A kedvenc játékosom pedig a közönség. Nagyon remélem, hogy mellénk állnak, és sokan biztatnak majd minket a hazai mérkőzéseken.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!