Jégkorong

2014.10.24. 19:30

Gödörben a DAB: vereség Érsekújváron

Érsekújvár - A Dab.Docler jégkorongcsapata pénteken a MOL Ligában Érsekújváron játszott, és 5-2-re kikapott.

Érsekújvár - Dab.Docler 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Érsekújvár, 1000 néző. Vezette: Druga, Bachurik, Soltész, Muzsik.

Érsekújvár: Blazicek Kowalczyk (1), Podstavek 1, Uram 1 (3), Polcik 2 (1) Huba, Král, Hurtaj, Frolik, Faith Baron (1), Hrudik, Stefanka M. (1), Caladi, Chrenko 1 (2) Lesko, Duris, Dubec Martin, Stefanka O., Dubec Marek, Siska (1). Edző: Spisák Róbert.

DAB: Kalnins Martine, Hüffner, Pavuk, Galanisz, Peterdi Martinka, Pozsgai, Hrdel (1), Azari 1, Szappanos (1) Nagy R., Mestyán, Papp V., Gröschl 1, Kiss Á. Léránt, Erdélyi, Kovács, Szepessy M., Magosi E. Edző: Donald MacLean.

Kiállítások: 8, illetve 18 perc.

Azari Zsolt az első harmadban  egyenlített, akkor még megvolt a remény a győzelemre

A dunaújvárosiak a múlt heti csalódást okozó Kontinentális Kupa szereplés után folytathatták  a MOL Ligában. (Az Acélbikák csak harmadikak lettek Brassóban, így nem jutottak tovább a kupa harmadik fordulójába.) A DAB-nak nem volt könnyű dolga, hiszen a címvédő Érsekújvárhoz utazott.

A találkozó elején kétszer is kettős emberhátrányban játszottak a dunaújvárosiak, de ezekben az esetekben nem kaptak gólt. Azonban a 6. percben egy sima emberelőnyt már Polcik révén kihasználtak a hazaiak (1-0). A 12. percben Azari egyenlített, és harmadban már nem is változott az eredmény. A második játékrész azután egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt Donald MacLean elképzelte. A DAB egyszer sem talált ellenfele kapujába, míg a hazaiak kétszer is mattolták Kalninst (3-1). Az utolsó húsz percből csak hat perc telt el, amikor már 4-1 volt az Érsekújvár előnye. Az 53. percben Gröschl visszahozta az Acélbikák reményeit (4-2), másfél perccel a meccs vége előtt MacLean le is hozta a kapuból Kalninst, de három másodperccel a találkozó vége előtt Podstavek megadta a kegyelemdöfést (5-2).

A DAB vasárnap 18 órakor Debrecenben játszik.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!