Jégkorong

2014.08.22. 20:05

Vereséggel kezdett a Dab.Docler

Dunaújváros - Pénteken este elkezdődött a Docler Cup jégkorong torna, a hazai együttes a nyitányon 5-2-re kikapott francia ellenfelétől.

Boda Bence

Tömegjelenet Sevela kapuja előtt, a védők éppen egy francia játékost takarítanak el

A kanadai edzők, Donald MacLean és David Leger, illetve honfitársuk, Nathan Martine is a francia Les Rapaces de Gap ellen mutatkozott be a Dab.Docler csapatában. Donald MacLeant a mérkőzés előtt kérdeztük, aki így fogalmazott:

- Nagyon várom már a bemutatkozást, úgy érzem, lelkiismeretesen felkészültünk a tornára, a srácok kiválóan dolgoztak az elmúlt hetekben. Szerencsére jó ellenfelek ellen kezdhetjük meg a felkészülést a következő szezon kihívásaira, azt hiszem, csak profitálhatunk az előttünk álló hétvégéből. Persze mindenki tisztában van azzal, hogy ezek a meccsek elsősorban arra szolgálnak, hogy az edzéseken megtanult figurákat igazi ellenfelekkel szemben is kipróbáljuk, begyakoroljuk, de ettől függetlenül természetesen az a célunk, hogy első helyet szerezzünk a hazai publikum előtt. Egyszerű, de agresszív játékot fogunk játszani, sokat alapozunk majd a sebességünkre. Nagyon örülök, hogy ilyen erős és ügyes hálóőreink és védelmünk van, ezekre az alapokra könnyebb lesz építkeznie a csatároknak. Szeretném négy sorral végigjátszani a tornát, hogy teljesebb és árnyaltabb képet kaphassak a csapatról éles helyzetekben is. Éppen ezért négy hátvédpárral és tizenkét csatárral kezdjük a mérkőzést!

A Docler Cup 2014 első összecsapásán a svéd Kallinge 4-2-re legyőzte a lengyel Cracovia Kraków csapatát, a meccs a lengyelek késése miatt negyed órával később kezdődött, majd jött a Dab és a Les Rapaces de Gap meccse.

Dab.Docler - GAP 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)

Dab.Docler: Sevela (Kalnins) Martine, Hüffner, Kiss Á., Galanisz, Azari Mestyán, Pozsgai (1), Peterdi 2, Somogyi (1), Szappanos (1) Hruby, Nagy R., Gröschl, Pavuk, Papp Erdélyi, Dörök, Magosi, Léránt, Hardi R.

Az első harmad elején a vendégek domináltak, ekkor Sevela több óriási bravúrt is bemutatott, de szerencsére a Bikák is kezdték felvenni a ritmust és sorra alakították ki a helyzeteket a francia kapu előtt. Gólt azonban egyik csapatnak sem sikerült szereznie.

A második felvonásban is hasonló volt a helyzet, jobbára a francia térfélen zajlott a játék, egy akció végén Somogyi lövése után a korong a gólvonalon állt meg, azonban a játékvezető nem látta bent a pakkot. A harmad végén fordult a kocka, ezúttal ismét Sevelának akadt több dolga, ám egyszer sem tudtak túljárni a franciák az eszén.

A záró harmadban nem sokat kellett várni az első találatra, Valchar a vendégeket juttatta előnyhöz, ám Peterdi gyorsan egalizált, s nem telt el újabb két perc, jóvoltából fordítottak is az Acélbikák (2-1). Azonban a hazai drukkerek öröme sem tartott sokáig, egy perc múlva Golicic köszönt be és ezúttal nem folytatódott az eddigi minta: magyar gól helyett még két francia született, a lefújás pillanatában pedig még az üres kapuba is betalált a GAP.

A dunaújvárosiak szombaton 20 órakor a Krakkóval, vasárnap 19.15 órakor a svéd Kallinge együttesével találkoznak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!