Jégkorong

2014.11.26. 15:30

Donald Maclean elégedetlen a csapat munkaerkölcsével, figyelmével

Dunaújváros - Donald Maclean, a Dab.Docler jégkorongozóinak vezetőedzője a legutóbbi mérkőzéseken nem volt elégedett a csapat munkaerkölcsével, figyelmével. A DAB a múlt héten három vereséget szenvedett. Hazai pályán kapott egyaránt 5-2-re a Brassótól és az Érsekújvártól, valamint idegenben 6-0-ra a Miskolctól.

Boda Bence

- Mit értett a vasárnapi Érsekújvár elleni vereség utáni nyilatkozatában azon, ez így tovább nem mehet.

- Elfogadhatatlan volt a munkaerkölcs, nem figyeltünk oda semmilyen részletre és természetesen elsősorban arra gondoltam, a vesztes sorozatnak véget kell vetni. Egyértelmű volt, hogy valamilyen változásnak történnie kell, hogy visszataláljunk a győzelemhez vezető útra.

- Nem gondolja azt, hogy ebben a mezőnyben légiósok nélkül nehéz az első helyért küzdeni?

- Mindenképpen nagy kihívás. Ha megnézzük a többi élcsapatot, mindenkinél több légiós van, mint nálunk, mi vagyunk az egyetlenek, akik szinte teljes magyar csapattal versenyzünk hétről-hétre, így azt gondolom, még nagyobb siker az első hely, ahol állunk. Egyértelmű, lesznek kisebb-nagyobb huppanók az úton, és több játékosnak a vezetőszerepet magához kell ragadnia. Azt is figyelembe kell venni, hogy a nyolcadik és az első csapat közötti rés jelentősen leszűkült.

Donald MacLean, a DAB vezetőedzője nem akar egy rossz igazolásba beleszaladni (Fotó: Ady Géza)

- Ha erősíthetne szezon közben, melyik posztokra igazolna játékosokat. Nincs-e ön által jól ismert és kiszemelt kanadai játékosa?

- Elsőre Toews és Crosby neve ugrott be. Félretéve a tréfát, minden csapat folyamatosan figyelemmel követi a játékospiac mozgásait, hétről-hétre újraértékelik a csapatban lévő és a szabadon igazolható, elérhető játékosokat. Négy helyünk is van, így természetesen mi is figyeljük az aktuális lehetőségeket, de semmiképpen sem szeretnénk elsietni a döntést, nem akarunk például egy vereség miatt belerohanni egy olyan igazolásba, amit később megbánnánk. A legfontosabb szempont, hogy bárkit hozunk is, segítse a csapatot, vezetőkarakter legyen és a csapat szolgálatára legyen a kitűzött célok elérésében - tudtuk meg MacLeantól.

A Dunaújvárosi Acélbikák vasárnap 19 órakor Pesterzsébeten a Ferencváros ellen játszanak.

Hazai pályán a DAB december 5-én 18 órakor az Újpest ellen szerepel, amikor ismét lesz Dobj egy macit akciót! Az itt összegyűlt játékokat és plüssöket a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának bentlakói kapják majd a felajánlásokat a Dab.Docler jégkorongozói személyesen viszik majd be a beteg gyerekeknek! A szurkolók ne feledjék, az Újpest ellen mindenképpen hozzanak magukkal egy plüssállatot, és tegyék a Dab.Docler csapatával közösen szebbé a beteg gyerekek karácsonyát!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!