Jégkorong

2016.07.13. 15:10

Visszatér játszani a menedzser - Ifj Azari Zsolt a jégen is újra a Dunaújvárosi Acélbikákat segíti

Dunaújvárosban folytatja pályafutását ifjabb Azari Zsolt, aki játékosként és klubmenedzserként is izgalmas, de eredményes szezonra számít az Acélbikáknál.

Az előző szezon második felét Lengyelországban, Sanokban töltötte a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának játékosa, ifjabb Azari Zsolt, s bár sokáig úgy nézett ki, hogy az idei szezont is légiósként kezdi meg a DAB klubmenedzsereként is dolgozó szélső, a héten eldőlt, hogy a 2016/2017-es szezont Dunaújvárosban játssza végig - számolt be a hírről a csapat honlapja.

Ifj Azari Zsoltnak ugyan volt több ajánlata külföldi kluboktól is, de ő a hazatérés mellett döntött

A játékos meg is indokolta döntését: - Volt ugyan több ajánlatom is, de egyik sem olyan színvonalú bajnokságból, amelyik erősebb lett volna a MOL Ligánál, így az, hogy szakmailag lényegesen előrébb lépjek, már nem valósulhatott meg. Közben itthon egyre jobban érzem magam, egyre jobban tetszik a csapat, amit sikerült összehozni, egyre jobban sikerült összedolgozni az edzővel, s éreztem, hogy szükség van rám. Ahogy haladtunk előre az időben, s dolgoztunk össze Lee Gilberttel, valamint a játékosokkal, egyre inkább azt éreztem, hogy nekem itthon a helyem, s itt fogok a legtöbbet érni. Szintén nem elhanyagolható tény, hogy nem csak játékosként, klubvezetőként is dolgozom, s bizony a tavalyi esztendőben nyomot hagyott a csapaton az, hogy az utolsó négy hónapot légiósként játszottam. Úgy érzem, hogy ez a munka, amit klubmenedzserként elvégzek, megköveteli azt, hogy itt legyek helyben a csapat mellett, szóval ennek is igen nagy része volt abban, hogy végül a maradás mellett döntöttem - fogalmazott ifjabb Azari Zsolt.

Aki elmondta azt is, hogy nagyon várja már a szezont, amely a két új belépővel igen izgalmasnak ígérkezik, ráadásul az utánpótlással is komoly tervei vannak az Acélbikák vezetésének.

- Nagy terveim vannak, elszánt vagyok, most is láthatjuk, hogy a legnagyobb igazolások az ellenfeleknél mind dunaújvárosiak, szóval továbbra is azt gondolom, hogy Dunaújvárosban lehet a legjobb jégkorongozókat nevelni. Lee Gilberttel kitaláltunk egy új programot, be fogjuk vezetni, s vissza fogjuk állítani a dunaújvárosi utánpótlás a megfelelő pályára, ahonnan majd sorra jönnek ki a jobbnál jobb játékosok. Remélem, hogy amikor a mostani U14-es, valamint U16-os csapat felnő, akkor úgy meg tudjuk erősíteni belőlük a keretet, hogy a mi generációnknál is jobb játékosok játszhatnak majd dunaújvárosi mezben. Ezzel együtt nagy lehetőség rejlik a mostani felnőtt garnitúrában is, persze rengeteg munkánk lesz, de hiszem, hogy lehet itt egy nagyot alkotni, úgyhogy nagyon várom már a 2016-2017-es ligaszezont. Már csak azért is, mert a tizenegy csapatos MOL Liga igen kellemesnek ígérkezik. Régen elsősorban azzal volt bajom, hogy sokszor, hat, vagy nyolc alkalommal is ugyanazokkal a csapatokkal kellett megmérkőznünk, ami játékosnak, szurkolónak is sok. Most úgy tűnik, hogy csak négyszer kell ugyanazzal a csapattal megmérkőznünk, ráadásul a Galac szakmai szempontból is erősítést jelent a ligának, míg az, hogy a Partizan Belgrad és a Crvena Zvezda összefog egymással a minél sikeresebb szereplését, az bizonyítja, hogy mennyire komolyan veszik a MOL Ligát. Ilyen csapatokra van szükségünk, akik itt akarnak játszani, s ezért komoly áldozatokra is képesek, szóval biztos vagyok abban, hogy színvonalas MOL Liga elé nézünk, így mi is örömmel vettük azt a hírt, hogy két új együttes is részt vesz a ligában - árulta el a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa, klubmenedzsere.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!