Keresési eredmények

Találatok a "kultúra" kifejezésre: 672 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

3 megbotránkoztató kortárs vers

2017. augusztus 17., csütörtök 18:18

A kortárs szerzők versei folyamatosan szivárognak be az irodalomoktatásba, aminek a szülők nem feltétlen örülnek. Három felháborodást keltő művet olvashat cikkünkben.

hozzászólás

Magyar Nemzeti Cirkusz Richter: Az eddigi legnagyobb produkciójukra készülnek (x)

2017. augusztus 16., szerda 07:10

Október 28-án a Magyar Nemzeti Cirkusz Richter az eddigi legnagyobb volumenű produkcióját láthatjuk a Papp László Budapest Sportcsarnokban. A cirkuszi szuper show közel 100 egzotikus állattal és több mint 100 fős stábbal várja a nagyérdeműt!

hozzászólás

Itt az új Dunai Limes - Vers, esszé, kritika, elemzés is olvasható a térség irodalmi és kulturális lapjában

2017. augusztus 07., hétfő 07:20

A napokban jelent meg a Dunai Limes irodalmi és kulturális folyóirat második száma, mondhatni a nyári kiadása számos érdekes és értékes cikkel, kritikával, elemzéssel és esszével. Az alapító-főszerkesztővel, Pálinkás Istvánnal beszélgettünk egy kávé mellett.

hozzászólás

Alföldi szecesszió

2017. augusztus 03., csütörtök 19:31

Veszprém – Vándorkiállítás nyílt Alföldi szecesszió címmel az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban csütörtökön. Gopcsa Katalin művészettörténész beszélt pályája kezdetéről, az egyetemen nem sokat emlegették a szecesszió szót, mint elmondta.

hozzászólás

Kiállítás a beregirégió szépségeiből

2017. augusztus 03., csütörtök 09:30

VÁSZOLY - Van egy vidék, melynek középkori templomfalait a reformáció fehérre meszelte. Az apró templomok szentjeit restaurátorok varázsolták vissza a falakra, akik megérezhették a vidék tisztaságát és derűjét, mert mosolygós szenteket rajzoltak vissza a falakra.

hozzászólás

Hogyan lett a méteres csigából mára kőbél?

2017. augusztus 02., szerda 08:00

SZOMBATHELY - Lássuk, mit rejt a raktárfiókok mélye! A Savaria Múzeum szakembereit megkértük, hogy mutassanak be olvasóinknak egy-egy érdekességet a múzeumi gyűjtemény ritkán látott darabjai közül. Ma Vig Károly avat be egy campanile csiga házában kialakult ősmaradvány, úgynevezett kőbél történetébe.

hozzászólás

A Béjart Ballet Lausanne a budapesti Margitszigeten lépett fel

2017. július 31., hétfő 12:00

BUDAPEST Jó, ha az ember teljesen járatlanul, "naivan", csak érdeklődés által motiváltan ül be balettestre, vagy jobb, ha alapos tájékozódás után?

hozzászólás

Világpremier: Hatalmas sikert aratott a Steve Jobs életéről szóló opera

2017. július 24., hétfő 16:06

A Steve Jobsról szóló opera világpremierjét a Santa Fé-i operaházban tartották szombaton. A nézők „mesésnek” és „kiemelkedőnek” nevezték az előadást - olvasható az operaház Facebook oldalán.

hozzászólás

Szöktetés a szerájból, két részben

2017. július 21., péntek 10:00

SZOMBATHELY - Mozart neve elválaszthatatlan az Iseumi Játékoktól. Anno, az 1960-as évek közepén A varázsfuvolával kezdődött ennek a nagy ívű zenei eseménysorozatnak a története. Soha jobb kezdetet, hiszen Mozart tényleg a zeneszerzés máig meghatározó zsenije, az operairodalom megkerülhetetlen figurája.

hozzászólás

A hölgyek hete jön a Ligetben

2017. július 17., hétfő 08:30

DUNAÚJVÁROS - Eddig sem lehetett panasz az idei Petőfi Művészeti Liget programjaira, e héten pedig a hölgyeké a főszerep a színpadokon.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...