Keresési eredmények

Találatok a "seuso-kincs" kifejezésre: 43 db Szűkítse a találatokat a paraméterek pontosításával!

Tavasszal újra ásnak? A Seuso-kincs nagy része még a földben heverhet

2017. március 20., hétfő 20:25

Ha minden összejön, tavasszal kiderülhet, igaza van-e Dénes József régésznek, miszerint a Kőszárhegy melletti Szárhegy rejti a Seuso-kincs még meg nem talált darabjait.

hozzászólás

Mit rejthet a föld Kőszárhegyen? - A Seuso-kincs nyomában

2017. február 11., szombat 10:00

Hosszas várakozás után a legmagasabb szinten született döntés arról, hogy tavasszal komplex vizsgálat kezdődik a Seuso-kincs egykori lelőhelyének megtalálására a Kőszárhegy melletti Szárhegyen.

hozzászólás

Seuso-kincs: meglepő hasonmás

2016. március 05., szombat 10:00

Érdekes hasonlóságot fedezett fel a Seuso-kincs egyik darabja és a szentpétervári Ermitázsban őrzött római kori amfora között Maxim Levada ukrán régész, publicista. Az értékes leletre egy barbár előkelőség sírjában bukkantak, több ezüstedénnyel együtt.

hozzászólás

Császár a Seuso-tálon

2015. október 10., szombat 07:34

Több kutató is összefüggésbe hozza a Seuso-ezüstkészletet a római birodalom uralkodóival. Főként azt feltételezik róla, hogy a kincs császári nászajándék lehetett. A legújabb verzió szerint a készlet legjellegzetesebb tárgya, a Seuso-tál I. Valentinianus császárt, az ajándékozót is ábrázolja.

hozzászólás

Az „ukrán Seuso” visszhangja

2015. május 25., hétfő 06:52

Vajon miért van nagyobb szerencséje az önjelölt régészeknek, mint a hivatásos tudósoknak?

hozzászólás

Vár téri vigasság Seuso-módra

2015. május 17., 19:07

Szabadbattyán - Sokan megcsodálták a Seuso-tál kiállított másolatát, tapsot érdemelt a hagyományőrző, kosztümös katonai bemutató, s a számos zenés-dalos produkció, derűs hangulatot hozott a baráti kör főzőcskéje és vigassága, a kiváló ételekre jól csúsztak a zamatos borok és hűvös sörök.

hozzászólás

Seuso: egy ukrán kincsvadász által kiásott tárgyegyüttes akár az ezüstkészlet része is lehet

2015. május 09., szombat 06:54

Ha eddig kétségeink voltak, előkerülhetnek-e a Seuso-készlethez hasonló kincsek, akkor ezt gyorsan felejtsük el. A késő római ezüstszerviz kancsóival tökéletesen megegyező leleteket jelenleg egymillió hrivnyáért (cirka 13 millió forint) bocsátottak árverésre egy internetes oldalon. Ha minden igaz, ezekre a tárgyakra egy ukrajnai lelőhelyen bukkant a fémdetektoros kincsvadász.

hozzászólás

Elvitték a Seuso-kincseket

2015. február 03., kedd 11:51

Székesfehérvár - Február 3-án, kedden, a hajnali órákban szigorú biztonsági intézkedések mellett elszállították a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Fő utcai épületének díszterméből a Seuso-kincs hat darabját.

hozzászólás

Lord Northampton a misztikus kincses nemes

2015. január 31., szombat 07:55

A Seuso-kinccsel kapcsolatban a legtöbbször említett nevek közé tartozik Lord Northamptoné. Több mint három évtized óta az ő birtokában van az országból törvénytelen úton kijuttatott ezüstkészlet még haza nem került része.

hozzászólás

Seuso-kincsek: ingyenes látogatási lehetőség

2015. január 29., csütörtök 15:27

Székesfehérvár - A kéthetes meghosszabbított nyitvatartás végén, vasárnap este 20 órakor bezárják a székesfehérvári Seuso-tárlat kapuját, véget ér a történelmi kiállítás, amely október 3-tól közel 35 ezer látogatót vonzott. A város és a múzeum ingyenes látogatási lehetőséggel készül a hétvégére.

hozzászólás

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...