Életmód

  • cikk kép
    Jön a medvehagyma szezonja - mire kell figyelni?

    A medvehagyma szezonja most következik, ám veszélyes hasonmása miatt nagyon nagy odafigyelést igényel a gyűjtése!

  • cikk kép
    Márciusban beindul a természet - Ehető és gyógynövényeket gyűjtöttünk szakértővel

    Székesfehérvár-Velence – A márciusi erdő már tartogat igazi kincseket és meglepetéseket Fejér megyében is. Frissen szedett, földillatú növényeket hozott beszélgetésünkre Lencsés Rita fitoterapeuta, aki elárulta, melyik zöld kincs mire jó.

  • cikk kép
    Virágzik a téltemető

    Soponya - Soponyán több helyen a kastély kertből kivadultan megtelepedett aprócska virág pompázik, most március közepéig sárga virágszőnyeg borítja ezeket a helyeket.

  • cikk kép
    Fecskebúcsú a Dinnyési-fertőn

    Kisboldog-asszony napját tartja a hagyomány a hazánkban fészkelő fecskék vándorútja kezdetének. A Dinnyési-fertőn Fenyvesi László mesélt az érdeklődőknek e kedves madarakról.

  • cikk kép
    Virágos tavaszi hangulatot

    Dunaújváros –Helló várva várt március! A jó idő beköszöntével alig várjuk, hogy szélesre tárjuk otthonunk ablakait és a tavasz minden melegségét, színét és illatát beengedjük otthonunkba.

  • cikk kép
    A klíma változik, a kertészkedés marad

    Bicske – Baladik Sándorné a magokat válogatja, s már tervez. A Legszebb konyhakertek verseny országos első helyezettje a hetvenedik születésnapja után sem pihen.

  • cikk kép

    Biokertészet hókuszpókusz nélkül

    A tökfélék magja nyolc év múlva is életre kelhet

    Éppen csak beleéltük magunkat a téli pihengetésbe, amikor egyes szupermarketekben galád módon az orrunk elé pakolták a vetőmagokat rejtő színes tasakokat. Csak az első napon tudtam ellenállni a kísértésnek.

  • cikk kép
    Biokertészet hókuszpókusz nélkül, ízfokozó helyett szárított zöldségek

    Bár nem szokásom az újévi fogadkozás, az idén mégis tettem egy ígéretet az egészségemnek: nem használok többé semmiféle "művi" ételízesítőt. Mert miért is kéne?

  • cikk kép
    Paszternák: Érdemes felvenni az étlapra

    Kudarcot vallottam a paszternák népszerűsítésében. Kár. Ismerőseim közül szinte senki sem hajlandó befogadni a kiskertjébe. Sajnálhatják.

  • cikk kép
    Bűbájos csábítók

    Flóra féltve gondozza orchideáit, egy-egy példányuk mégis tönkremegy.

  • cikk kép
    A késő ősz gyümölcse - Utóérő, tehát kicsit lusta, de érdemes felfedezni

    Nem szokványos, a színe barnás, mint a kiwié, de nem lehet jóízűen beleharapni, az íze szokatlan. Mi lehet ez?

  • cikk kép
    Bujtsunk magunknak feketeszedret

    Szegény tüskementes feketeszederre rájár a rúd. Bármilyen jól indult számára az év, valami mindig tönkreteszi a termést.

  • cikk kép
    Csodatévő magok

    A kapor a kedvenc zöldségem. Tudom, sokan szeretik, viszont kevesen tudják, hogy a magja ugyanolyan értékes, mint a levele.

  • cikk kép
    Biokertész - Antibiotikumot a fűszerkertből

    A majoránna és vad unokatestvére, az oregánó vagy szurokfű ősi fűszer- és gyógynövény. Az alapszabály: soha ne használjuk ezeket együtt!

  • cikk kép
    A plumbágó szerencsére nem fáj!

    Székesfehérvár – Szöllősiné Irénke öreghegyi házához időről-időre ellátogatunk, a folyamatosan virágpompában álló növénykollekció ugyanis gyakorlatilag januártól-decemberig új arcát mutatja, naponta megörvendeztetve a szenvedélyes kertészt egy újabb, szépen cseperedő, majd bimbóból feslő virággá változó tüneménnyel.

  • cikk kép
    Biokertész - A sokszínű zöldbab

    Ha gondoskodunk róla, hogy ne haljon szomjan, zöldbabot akár július végén is vethetünk.

  • cikk kép
    Erődítmény védi a növendék cukkiniket

    A cukkini nem a zöldségek nyafka balerinája, nem kell annyit pátyolgatni, mint a paprikanépet, nem olyan kényes, mint paradicsomék, jó helye lesz neki a kert végében, a málnás mellett – gondoltam.

  • cikk kép
    Konyhakerti fortélyok

    Scher Zoltánné kertje is megszenvedte a nyár eleji aszályos időszakot, a biokertész Marikának azonban vannak fortélyai, amelyekkel könnyebb átvészelni az ilyen időszakot.

  • cikk kép
    Mit eszik a muskátli?

    Nem véletlenül motoszkál az ember fejében, vajon tényleg az van a termékben, ami rá van írva?

  • cikk kép
    Itt a nyár, beindult a meggyszezon

    Vigyázz, kész rajt! – indul a meggyszezon. Ha többféle fajtát ültetünk, akár másfél hónapon át frissen, fáról szedve juthatunk kedvenc gyümölcsünkhöz.

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...